Cupa Visit Oradea X-Man România

De Dan Birta
Cupa Visit Oradea X-Man România
Peste 300 de sportivi din țară și străinătate vor participa la a 9-a ediție a Campionatului Internațional de Triatlon pe distanță lungă de la Oradea.

În 2 iunie 2018 în Oradea se va desfășura cel mai important eveniment din calendarul triatlonului românesc: Cupa Visit Oradea X-Man România. Aceasta va fi a 9-a ediție a Campionatului Internațional de Triatlon pe distanță lungă, care este și Campionatul Național la această probă, patronat de Federația Română de Triatlon.

„Concursul are doua lungimi de traseu: distanța Full Ironman (3.800 m înot, 180 km ciclism si 42,2 km alergare) şi distanța Half Ironman (1.900 m înot, 90 km ciclism și 21,1 km alergare). Traseele pot fi parcurse atât individual, cât și în echipe. Mai mult de atât, am introdus pentru amatori și două categorii speciale: Family Challenge și Company Challenge”, transmit organizatorii.

Competiția este organizată de Asociația Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor în parteneriat cu Federația Română de Triatlon, Primăria Municipiului Oradea, Poliția Rutieră Oradea, Consiliul Județean Bihor. X-Man România se organizează conform regulilor internaționale de triatlon pe distanța lungă, cu ajutorul a peste 130 de organizatori şi voluntari. La eveniment vor participa peste 300 de sportivi din țară și din străinătate.

Probe
Concursul va începe cu proba de înot. Startul pentru distanța lungă (Full Ironman) se va da în data de 02 iunie 2018, la ora 07.00 dimineața la lacul Săldăbagiu de Munte de lângă Hanul Pescarilor. După proba de înot concurenții vor continua cu proba de ciclism pe traseul Paleu – Uileacu de Munte – Cauaceu.
Organizatorii atrag atenția locuitorilor din zonă asupra faptului că la acest concurs traseul este închis circulației rutiere în intervalul orar 08.00 – 17.30, mulțumind pe această cale pentru înțelegere. După parcurgerea buclei de ciclism de şapte ori, concurenții vor reveni în Oradea pentru ultima probă. Proba de alergare se va desfășura în centrul orașului, pe o buclă între Parcul 1 Decembrie – Str.Vasile Alecsandri – Piața Unirii – Str Independenței. Finişul concursului va fi în centrul competițional din Piața Unirii.
Startul pentru distanța scurtă (Half Ironman) se va da la ora 10.00 la lacul Săldăbagiu de Munte, aceasta parcurgând aceleaşi probe, doar pe distanțe înjumătățite.

Primii concurenți vor ajunge în centrul orașului pentru cea mai interesantă și spectaculoasă parte a concursului în jurul orei 13.00, unde orădenii vor avea parte de un spectacol sportiv de calitate, caracterizat de un spirit de competiție aparte și un test de anduranță extremă. Iubitorii de sport sunt invitaţi să se alăture concurenţilor pe trasee şi în Piaţa Unirii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !