Curs online dedicat ONG-urilor și nu numai

De Alexandru Guiaș
Cursuri online gratuite pentru reprezentanții ONG-urilor
Cursuri online gratuite pentru reprezentanții ONG-urilor - © Foto: MOOC
Proiectul inițiat de Asociația Young Initiative își propune să sprijine ONG-urile românești în procesul acestora de profesionalizare managerială și sustenabilizare.

Asociația Young Initiative a lansat primul curs online în format Massive Open Online Course (MOOC) din România dedicat managementului sustenabil al organizației nonprofit, cu finanțare din partea Granturilor Spațiului Economic European. Asociaţia Young Initiative (AYI) este o organizaţie non-profit, înfiinţată în 2009, care le oferă copiilor şi tinerilor instrumentele educaţionale necesare pentru a se dezvolta personal şi profesional.

Curs gratuit

Conform datelor Asociației, în România activează peste 60.000 de ONG-uri, însă doar 10% dintre acestea își încetează activitatea în fiecare an, majoritatea din cauza educației manageriale incomplete, ceea ce duce deseori la o lipsă de sustenabilitate a sectorului.

În consecință Asociația Young Initiative își propune să vină în mod gratuit, în sprijinul ONG-urile care doresc să învețe cum să devină cât mai eficiente. Pentru acest lucru Asociația propune o soluție educațională modernă și în același timp foarte flexibilă, accesibilă din orice locație, prin intermediul oricărui terminal conectat la Internet. Cursurile online în format MOOC au devenit o alternativă la educația în format clasic, fiind adoptate atât de universități de top din lume, dar și de ONG-uri și instituții private. Astfel, milioane de persoane învață zilnic folosind acest tip de cursuri.

Cursul „Managementul Sustenabil al Organizației Nonprofit” este structurat pe 6 module. Conținutul cursului este foarte divers: video, materiale practice, exerciții aplicate pe organizațiile cursanților, instrumente de lucru, interviuri cu experți în domeniile respective. Înscrierea la curs este gratuită, motiv pentru care organizatorii și-au propus să aducă informația chiar și în locurile unde accesul la formare este mai limitat din considerente economice sau geografice.

La curs sunt acceptate toate tipurile de ONG-uri din România, studenți, dar și cei care doresc să își înființeze un ONG, să evolueze profesional în cadrul unei organizații non-profit, sau pur și simplu să învețe mai multe despre managementul ONG-urilor. La finalizarea cursului fiecare absolvent va primi o diplomă de participare, iar cei care completează toate exercițiile practice și întocmesc un plan strategic al organizației pot primi un certificat mai detaliat, emis de organizațiile participante la proiect. Cei care doresc să participe la curs o pot face accesând link-ul www.udemy.com/management-ong.

Pe bani europeni

Lansarea cursului MOOC face parte din proiectul „Management sustenabil în sectorul nonprofit din România”, organizat de Asociația Young Initiative în parteneriat cu Academia de Studii Economice din București și Federația VOLUM, cu un buget total de 60.220 de euro asigurați cu sprijinul Granturilor Spațiului Economic European 2009-2014.

Conform inițiatorilor, proiectul își propune să sprijine ONG-urile românești în procesul acestora de profesionalizare managerială și sustenabilizare, oferind gratuit o serie de instrumente practice: prima bibliotecă ONG din România, spațiu gratuit și complet dotat pentru desfășurarea de evenimente, primul curs online în format inovator MOOC, cursuri și seminarii pe diverse teme de interes pentru sectorul nonprofit.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !