Dascălii ameninţă cu procese

De Crina Dobocan
2Comentarii
Dascălii ameninţă cu procese
Cadrele didactice cărora li s-au desfăcut contractele de muncă în cazul fraudei de la BAC ameninţă cu procese.

Şase din cei nouă dascăli care au făcut parte din Comisia de Bacalaureat de la Colegiul Tehnic ,,Unirea’’ Ştei şi au fost sancţionaţi cu desfacerea contractului de muncă în cazul fraudei la examen sunt hotărâţi să acţioneze în instanţă decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor.

Vineri, după o consultare cu liderul Sindicatului Liber din Învăţământ Bihor, prof. Ioan Ţenţ, dascălii au contestat decizia de desfacere a contractului de muncă la Consiliului Disciplinar al IŞJ Bihor. Profesorul Ţenţ a recunoscut că profesorii au fost la ei pentru a se informa cu privire la drepturile pe care le au şi la paşii pe care îi au de urmat, însă a subliniat faptul că aceştia au fost sancţionaţi ca urmare a unor abateri grave de la metodologia examenului de bacalaureat.

„Sunt colegii noştri, titulari, cu vechime în muncă. Ne pare rău pentru ei, însă nu putem încuraja frauda. Noi doar le-am spus ce drepturi au. Oamenii îşi apără pâinea’’, a declarat prof. Ioan Ţenţ.

Pe de altă parte, apărătorul ales al dascălilor, avocatul Arpad Kolozsi a anunţat că dascălii sunt hotărâţi să atace decizia şi în instanţă, în cazul în care răspunsul la contestaţia lor nu le va fi favorabil.

„Sancţiunea se poate modifica ori ridica. În cazul în care, în zilele următoare, nu vor primi un răspuns pozitiv, şase din cei nouă profesori intenţionează să acţioneze în instanţă Inspectoratul Şcolar Bihor’’, a anunţat avocatul Arpad Kolozsi, apărătorul profesorilor nemulţumiţi de sancţiunile primite.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor