De frica, s-a ascuns sub bancheta

De Otilia Șandor
De frica, s-a ascuns sub bancheta
Un bărbat din Bucureşti care venea din Italia a vrut să intre în ţară ascuns, pentru că nu avea la el acte de identitate.

Poliţiştii au relatat că miercurea trecută, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş – I.T.P.F. Oradea un autocar a sosit din Ungaria la Borş şi poliţiştii de frontieră au executat controlul obişnuit pentru şofer şi pasageri.

Nu foarte greu, poliţiştii de frontieră au descoperit că sub bancheta din spate a autocarului era ascuns un bărbat care nu a putut prezenta acte de identitate. La sediul Poliţiei de Frontieră de la Borş, omul a declarat că este A.D., are 38 de ani, e din Bucureşti şi a fost în Italia, unde în urmă cu câteva luni, i s-ar fi furat documentele de identitate. Bărbatul a mai declarat că voia să se întoarcă acasă şi să îşi refacă toate actele şi s-a ascuns sub banchetă fiindcă a intrat în panică la vederea poliţiştilor de frontieră.

Acum, bucureşteanul e cercetat pentru trecere ilegală a frontierei de stat.

FACT BOX

Legea 248/2005 prevede:

– în cazul în care se prezintă la punctul de trecere a frontierei pentru a intra pe teritoriul României şi declară că este cetăţean român dar nu posedă documente de călătorie eliberate de autorităţile române, valabile sau expirate, care să ateste identitatea acestuia, organele poliţiei de frontieră efectuează în cel mai scurt timp posibil verificările necesare pentru stabilirea identităţii şi cetăţeniei respective. Organele poliţiei de frontieră sunt obligate să permită intrarea pe teritoriul României a persoanelor, de îndată ce se stabileşte identitatea acestora, precum şi a faptului că sunt cetăţeni români.

– o altă modalitate de obţinere, pe cale legală, a documentelor personale pierdute pe teritoriul altui stat este ca cetăţeanul să se prezinte la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României, care îl vor ajuta să obţină documente provizorii pentru a ajunge în ţară.

 

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !