De la covorase la gropoaie

Gropoie umplute cu apă, pe strada Parcul Petofi
Gropoie umplute cu apă, pe strada Parcul Petofi
Deşi în Oradea se aştern covoare asfaltice şi se amenajează parcări, sunt şi drumuri circulate care arată rău.

Conform celor transmise de Leontin Pătcaş, de la Direcţia Tehnică, în prezent se desfăşoară lucrările curente de întreţinere a căilor rutiere din oraş. Şeful Biroului Control Amenajare Drumuri Publice şi Siguranţa Circulaţiei ne-a spus că acum se amenajează alei pe malul drept al Crişului, spre Podul Densuşianu. De asemenea, se lucrează la străzile din zona bisericii greco-catolice de pe strada Seleuşului. „De azi, se toarnă covor mai mare pe lângă Piaţa Rogerius, pe strada Sadoveanu, de la liniile de tramvai înspre Moldovei. Se va face acolo o parcare cu plată”, ne-a informat Pătcaş. Se mai aşterne asfalt pe Bdul Ştefan cel Mare, pe partea gării, în zona staţiei de autobuz şi se amenajează parcări pe Aleea Călinului.

Conductele CAO…

În schimb, l-am atenţionat pe omul cu drumurile din Direcţia Tehnică, de faptul că, spre exemplu, strada Moldovei, deşi intens circulată, nu a mai văzut covoare asfaltice serioase din vremuri imemoriale. „Acolo, Compania de Apă trebuie să-şi schimbe mai întâi conductele de azbociment”, a parat Leontin Pătcaş. De asemenea, strada Parcul Petofi, continuată apoi de Şirul Canonicilor, arată destul de rău. „Da, sunt acolo trei gropi mai urâte. Însă şi acolo ar trebui schimbată o conductă”, motivează funcţionarul Primăriei de ce nu s-au luat măsuri.

Selina-Drumuri Bihor e compania ce execută în Oradea lucrări de întreţinere, reparaţii drumuri. Valoarea contractului-cadru cu Primăria este de 30 milioane de lei noi pe anul în curs.

C.C.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !