De la Silicon Valley la Universitatea Agora

De Veronica Bursaşiu
De la Silicon Valley la Universitatea Agora
Imnul Statelor Unite ale Americii a răsunat pentru prima oară sub cupola Universității Agora, în cadrul ceremoniei de acordare, de către Senatul Universității a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Robert Joseph Childs, decanul facultății de Business and Legal Studies din cadrul Southeastern University, Lakeland, Florida.

Profesorul american s-a remarcat în cariera sa lucrând pentru unele firme din Silicon Valley, a condus departamentele de Marketing și a fost consultant strategic la Prefersoft Inc, Duarte Design Inc, Chaparral Communications Inc, Cayson Electronics Inc. Succesul în cariera științifică a devenit evident în ultimii 10 ani când, fiind profesor de business la Bethany University din California și apoi profesor și decan la Facultatea de Drept și Afaceri a Universității Southeastern din Florida, prin cărțile și articolele publicate în domeniul afacerilor, managementului resurselor umane și managementului strategic.

În prezența membrilor Senatului și a conducerii universității (prof.univ.dr.ing. Mișu Jan Manolescu, prof.univ.dr. Ioan Dzitac, prof.univ.dr. Adriana Manolescu, conf.univ.dr. Gabriela Bologa, prof.univ.dr. Elena Iancu), dl Mișu-Jan Manolescu a citit Laudatio iar rectorul universității, dl Ioan Dzitac i-a înmânat profesorului Robert Joseph Childs diploma de Doctor Honoris Causa al Universității Agora.

Proaspătul Doctor Honoris Causa a ținut o conferință despre importanța valorilor umane în economiile de piața ale statelor din Uniunea Europeană și din Statele Unite ale Americii. În acest context el a subliniat rolul pe care universitățile îl au în construirea și promovarea acestor valori, punând accentul pe capacitatea universităților particulare, dotate cu flexibilitate și adaptabilitate rapidă la cerințele pieței muncii.

Studenții și profesorii universității, alături de personalități din rândul oamenilor de afaceri și șefi ai unor instituții orădene s-au regăsit în cuvintele profesorului Childs, și au rezonat cu atmosfera academică a evenimentului, făcând un alt pas către acces la succes.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !