Debelka „lovește” din nou: Campanie de informare cu ușile închise!

Lilla Debelka, alături de pesediștii Mang, Gherman, Bogdan și Roman, intercalați de consulul Vasiloni
Lilla Debelka, alături de pesediștii Mang, Gherman, Bogdan și Roman, intercalați de consulul Vasiloni - © Foto: Facebook/Lilla Debelka
După ce a reacționat dur la mitingul Diasporei, din datorie de partid, Lilla Debelka se arată acum preocupată de românii migranți, discutând despre drepturile acestora din spatele ușilor închise.

Lilla Boglarka Debelka este din nou personaj principal într-o scenetă ce pare a fi desprinsă dintr-un film de calitate îndoielnică. După ce și-a arătat fidelitatea față de liderul suprem al partidului Liviu Dragnea, înfierându-i pe protestatarii de la mitingul Diasporei, din 10 august și victimizându-i pe jandarmii ce au acționat cu forță disproporționată, secretarul de stat în Ministerul Românilor de Pretutindeni a descins la Oradea, clamând interesul față de migranți!

Miercuri, Debelka a convocat în sala mare a Prefecturii șefi de instituții și parlamentari PSD, pentru o campanie națională cu circuit… închis! „Informare acasă! Siguranță în lume!”, se cheamă campania organizată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

„Campanie care vine să sprijine nevoia de informare a migranților români în ceea ce privește drepturile pe care aceștia le au în statele membre ale Uniunii Europene”, informează Prefectura.

Ședință de partid sau informare?

„În calitate de Președinte al PSD Diaspora, condamn actele de violență (protestanții au aruncat asupra jandarmilor cu urină și fecale, cu pietre și bucăți de astfalt, cu părți din gardul de fier care-i separa de aceștia) și actele grave de huliganism (prin incendierea copacilor și altor spații din zona Victoriei, vandalizarea Muzeului Antipa)”, scria Debelka pe Facebook, după protestul Diasporei, din 10 august. Iată că, la nici două săptămâni după, orădeanca Debelka Boglarka Lilla revine în orașul său de obârșie, ca port-stindard al grijei pentru… migranții români!

Atât că întâlnirea de la Prefectură s-a ținut precum o ședință de partid! Fără presă, ținută departe, fără societate civilă, fără alți actori sociali, dincolo de reprezentanți ai statului, precum prefectul Mihaiu, șeful PSD Bihor Ioan Mang, parlamentarii PSD Bodog, Roman, Bogdan și Gherman și directori de instituții, precum Bekesi Csaba (AJOFM – PSD) și Nicu Hoduț (ITM – PNL) sau de organizații patronale din zona ALDE, precum Ioan Mintaș.

Au mai fost prezenți gradați: comisarul șef de Poliție, adjunctul Adrian Bucur, inspectorul șef adjunct de la Poliția de Frontieră, Cristian Bogdan, precum și Dorina Mărcuț, de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane. Acestora li s-a adăugat consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni – extrem de apreciat de șeful PSD Bihor, Ioan Mang.

Conform celor transmise de șeful cabinetului prefectului, pe lângă cei nominalizați, la întâlnire au mai participat doar unii primari din Bihor.

„Pentru mai multe detalii”…

Iată singurele informații despre campanie, trimise de Prefectură post-eveniment, printr-un comunicat: „Integrarea imigranților români constituie o importantă provocare atât pentru Uniunea Europeană cât și pentru România, care trebuie să ofere o informare eficientă pentru o bună gestionare a fenomenului imigrației.

În acest sens, este pentru prima dată când toate ministerele cu competențe în problematica românilor aflați în străinatate s-au reunit într-o campanie comună care vizează în mod esențial informarea cetățenilor români cu privire la potențiale riscuri la care se supun în momentul în care iau decizia de a lucra peste hotare fără a avea un contract de muncă legal, fără a cunoaște limba statului de rezidență, fără a ști care le sunt drepturile, libertățile, dar și responsabilitățile în calitate de cetățeni europeni.

Pentru mai multe detalii, vizitați pagina oficială a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni: www.mprp.gov.ro”. Dincolo de „gargara” oficială, doamna Debelka poate să se pregătească, încă de pe acum, pentru o nouă reacție spumoasă, pe placul partidului, la un eventual protest în masă al românilor, migranți sau nu, care să nu convină autorităților pe care Debelka le reprezintă, vremelnic, din funcția pe care o ocupă.

Preşedintele PSD Diaspora, Lilla Debelka, a declarat, prin intermediul unei rețele de socializare, că protestul de vineri este o „acțiune antidemocratică la care au participat din culise președintele și liderii opoziției”.Lilla Debelka a condamnat actele de instigare împotriva membrilor și simpatiza...27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor