Depozitele de cereale, verificate

De Simona Albinaru
Depozitele de cereale, verificate
148 de depozite de cereale sunt în prezent autorizate în judeţul Bihor.

Capacitatea acestora poate găzdui necesarul de consum al populaţiei şi animalelor din judeţ. Angajaţii Compartimentului de Inspecţie din cadrul Direcţiei pentru Agricultură fac în această perioadă controale la acestea depozite. „În cadrul controalelor verificăm dacă depozitele sunt autorizate, dacă sunt respectatate condiţiile care au stat la baza autorizării dar şi transparenţa circulaţiei cerealelor”, a precizat Luminiţa Măntăluţa, purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură.

Legal

Fermierii se pare că au înţeles nevoia de a depozita cerealele în spaţii autorizate şi conforme. Au fost „ajutaţi” să înţeleagă acest lucru şi de amenzile usturătoare aplicate în ultimii doi ani. „În urma controalelor efectuate acum nu am aplicat amenzi. În urma acţiunilor din ultimii ani în care s-au dat multe amenzi, aceştia au reuşit să se pună la punct. S-a suspendat însă o autorizaţie de depozit pentru că societatea şi-a suspendat activitatea timp de un an”, a spus purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură.

De asemenea s-au retras şase autorizaţii de depozitare, dar nu ca o sancţiune complementară, ci pentru că s-a modificat capacitatea de depozitare. Astfel, fiind eliberate ale şase autorizaţii de depozitare pentru o capacitate mai mare.

Autorităţile spun că aceste controale vor continua în perioada următoare.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !