Deschis, pentru taxe si impozite

Activitatea încasare a taxelor şi impozitelor s-a reluat la ghişee, de marti
Activitatea încasare a taxelor şi impozitelor s-a reluat la ghişee, de marti
Persoanele fizice au o bonificaţie de 8% pentru plata integrală a datoriilor până la primul termen.

Executivul local a devansat cu o zi debutul încasărilor la taxe şi impozite locale, aşa că de ieri orădenii îşi pot achita dările către oraş la ghişeele 21-27 din Centrul pentru relaţii cu publicul.

S-a reluat şi încasarea prin intermediul sistemului de plăţi online de pe site-ul Primăriei – www.oradea.ro, prin unităţile Direcţiei de Poştă, precum şi prin unităţile CEC.

„Această activitate de încasare a fost suspendată parţial, deoarece Direcţia Economică a Primăriei Oradea a realizat în perioada 3-9 ianuarie operaţiuni de debitare, în rolurile fiscale, ale impozitelor şi taxelor locale aferente anului 2012, dar şi operaţiuni de evidenţiere a restanţierilor”, se arată într-un comunicat al Municipalităţii.

Bonificaţii

Consilierii locali au votat în noiembrie anul trecut şi facilităţile acordate pentru plata integrală a impozitelor şi taxelor, în contextul menţinerii dărilor pe proprietăţi – maşini, imobile şi terenuri, la nivelul celor din anul trecut. Astfel, persoanele fizice beneficiază de o reducere de 8% pentru achitarea integrală a impozitelor şi taxelor până la sfârşitul lunii martie. Bonificaţia pentru persoane juridice a fost redusă, de la 8% la 5%, concomitent cu reducerea impozitului pe imobile cu 0,1%.

„Cetăţenii pot beneficia în continuare de facilitatea conferită prin Ordinul 259/2011, constând în reducerea cu 25% din majorările de întârziere aferente obligaţiilor fiscale principale restante la 31.08.2011, dacă obligaţiile principale şi cota de 75% din majorările de întârziere calculate până la data plăţii sunt stinse prin plată sau compensare până la data de 30 iunie 2012”, se mai arată în comunicatul Primăriei.

C.Gh.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !