Deşeuri colectate cu gramul

Deşeuri colectate cu gramul
Deva – Şi nu este vorba de orice fel de deşeu, ci de cele rezultate din echipamentele electrice şi electronice, adică mai scurt DEEE. Anul trecut, conform directivelor europene privind gestiunea DEEE, trebuiau colectate cel puţin două kg/locuitor/an.

„Cantitatea totală de DEEE colectată în 2006 în judeţ a fost de 442 kilograme. Cum, anul trecut, populaţia judeţului a fost de 479.551 locuitori, dacă raportăm cantitatea de DEEE colectată, la populaţie, se constată că rezultatul este de circa un gram de deşeu colectat de la fiecare locuitor”, afirmă Elena Bădescu, director APM Hunedoara.
Obligaţii

Conform legii, autorităţile locale au obligaţia de a colecta separat deşeurile din echipamentele electrice şi electronice de la gospodăriile particulare şi de a pune la dispoziţia producătorilor spaţiile necesare pentru înfiinţarea punctelor de colectare selectivă a acestora.

Tot administraţia locală are obligaţia de a întreprinde acţiuni de conştientizare a publicului prin mediatizarea locurilor unde sunt amplasate centrele de colectare a acestor deşeuri, programul de funcţionare, metodele de colectare a DEEE. La rândul său, populaţia are în sarcină să ducă echipamentele electrice şi cele electronice uzate doar la centrele de colectare. În judeţul Hunedoara aceste deşeuri se pot preda la punctele din Hunedoara, Deva, Lupeni, Petrila, Vulcan, Orăştie şi Petroşani.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !