Dezbaterea fiscalității, cvasi ratată

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
Dezbaterea fiscalității, cvasi ratată
© FOTO: Andrei Șandor
Ceea ce, conform tradiției consacrate de-a lungul anilor, putea fi o ședință plictisitoare cu multe cifre, public spre zero și observații pe măsură, a devenit un adevărat scandal joi după-amiază, la dezbaterea taxelor și impozitelor pe anul viitor.

UPDATE

Primăria Oradea își cere scuze față de acei cetățeni care au dorit să participe la dezbatere, dar din cauza capacităţii limitate a sălii, nu au putut lua parte la discuții. Primăria Oradea lansează o nouă invitaţie pentru dezbatere, pentru miercuri, 11 noiembrie ora 16:30, în sala mare a Primăriei Oradea.

Proiectul de hotărâre se găsește pe site-ul www.oradea.ro la secțiunea Dezbateri Publice, dar și la sediul Primăriei Municipiului Oradea, Piața Unirii nr.1-2, de unde se poate obține în copie, pe bază de cerere depusă la ghișeul de relații cu publicul.

Până la data de 17 noiembrie 2015 se pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice, prin poştă, la sediul Primăriei Oradea, prin fax la numărul 0259/409400 sau prin e-mail la adresa primarie@oradea.ro

Proiectul de hotărâre însotit de toate modificările propuse va fi supus aprobării Consiliului Local al Municipiului Oradea în data de 19 noiembrie 2015.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon 0259/437000, persoane de contact: director executiv Nadia Haș și director executiv adj. Sorin Iacob.

Materialele transmise vor purta menţiunea: „ Referitor la proiectul privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2016″.


 

Directorii Primăriei și city-managerul au rezervat sala mică pentru discuții. Aceasta are o capacitate de vreo 25 de persoane în condiții civilizate așa că edilii s-au văzut complet depășiți de situație în fața zecilor de orădeni interesați să participe. Revolta oamenilor a luat forma reproșurilor: ”cei care nu încăpem, să vă ascultăm de pe hol?” ”Să părăsim sala! Nu mai stăm aici în bătaia de joc a lui Bolojan”, a propus un altul.

Descinderea primarului Ilie Bolojan și soluția sa – reprogramarea dezbaterii pentru săptămâna viitoare a satisfăcut doar o parte din audiență.

În vreme ce unii au plecat nemulțumiți, reprezentanții executivului, consilierii locali PSD Adrian Stângă și UDMR Ritli Csongor împreună cu simpatizanții politic și presa au rămas pentru expunerea tabloului fiscal.

Datorită acestui incident dezbaterea va fi reprogramată. Data urmatoarei dezbateri va fi anunțată printr-un comunicat făcut de Primărie.

FOTO: Andrei Şandor FOTO: Andrei Şandor ©0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !