Doar o medalie la aruncări lungi

De Gavril Nutiu
Mark Octavian Pop, fost campion la juniori III în 2013, alături de antrenorul Liviu David FOTO: G.N.
Mark Octavian Pop, fost campion la juniori III în 2013, alături de antrenorul Liviu David FOTO: G.N.
Mark Octavian Pop a devenit vicecampion naţional la aruncarea suliţei juniori II.


Ediţia 2015 a CN de aruncări lungi s-a desfăşurat la Arad şi a reunit la start 267 de atleţi de la 86 de cluburi din ţară. Atletismul orădean a avut din păcate foarte puţini reprezentanţi la această competiţie. Cel mai bun rezultat a fost înregistrat de Mark Octavian Pop (CSŞ LPS Bihorul, antrenor Liviu David), care a devenit vicecampion naţional în proba de aruncare a suliţei, la juniori II, cu rezultatul de 53,85 metri. Un alt sportiv al CSŞ LPS Bihorul, Andrei David, favorit cert la medalii în aceeaşi probă, dar la juniori I, nu a putut participa la concurs. El nu s-a prezentat la întreceri, preferând să rămână acasă pentru a susţine simularea examenului de bacalaureat.

Crişul, fără medalie

Pentru prima oară după mulţi ani, CS Crişul s-a întors fără medalii de la CN de aruncări lungi. Secţia de aruncări a clubului, pregătită de antrenorii Livia şi Albert Méhes, a avut doi reprezentanţi la acest concurs. Alex Méhes (CS Crişul, CSU Târgovişte) a concurat în proba de aruncare a ciocanului seniori, clasându-se pe locul 4, cu rezultatul de 58,50 metri. Proba a fost câştigată de Andrei Alestar (Viitorul Vaslui), cu 64,81 metri. Al doilea sportiv al Crişului, Cristian Hainer (CS Crişul) a ocupat locul 9 la ciocan juniori II, cu 38,41 metri. Pe primul loc s-a situat Andrei Micu (Viitorul Vaslui), cu 66,59 metri. Directorul CS Crişul, Ionel Bungău s-a declarat nemulţumit de bilanţul aruncătorilor clubului la CN de la Arad. „Până acum mai câştigam medalii, chiar dacă rezultatele erau departe de a fi competitive pe plan internaţional. De data aceasta însă, nu mai avem nicio medalie, iar rezultatele sunt cu adevărat dezamăgitoare. La seniori, Alex Méhes a ocupat locul patru din tot atâţia participanţi la probă, iar la juniori doi, Hainer s-a situat pe locul nouă, la mai mult de 18 metri distanţă de podium. Cu toată bunăvoinţa, trebuie să admitem că perspectivele lor de progres sunt îndoielnice. Înţeleg că secţia trece printr-un moment mai dificil, că selecţia se face mai greu la aceste probe. Cu toate acestea, este nevoie de mult mai multă muncă şi o altă atitudine, pentru că în sport nu se poate trăi numai din amintiri”, a declarat diectorul Ionel Bungău.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !