Doar şase zile pentru OSU

De Crina Dobocan
Doar şase zile pentru OSU
Şase zile mai au la dispoziţie cei care doresc să se înscrie la ediţia din acest an a Oradea Summer University.

Elevii interesaţi să stea în băncile studenţilor mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru a se înscrie la a doua ediţie a evenimentului „Oradea Summer University” (OSU). Manifestarea, dedicată elevilor, se va desfăşura în perioada 17 – 30 iulie sub egida Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi a Consiliului Naţional al Elevilor. Înscrierile se pot face până duminică 22 iulie pe site-ul www.osu.universitatidevarapentruelevi.ro.
„Până în prezent s-au înscris 50 de elevi. În total dispunem de 80 de locuri. Cererile vor fi analizate de o comisie. Abia după ce vor trece de această etapă, elevii înscrişi vor afla dacă au fost admişi sau nu la Universitatea de Vară”, a declarat Ionuţ Coman, coordonatorul principal al OSU.
Absolvenții clasei a XI-a pot încerca viața de student aplicând la una din cele 14 universități din 10 centre universitare implicate în proiect, inițiativa reprezentând cel mai amplu și complex proiect de acest gen din România. Timp de 14 zile, elevii vor avea ocazia să meargă la cursuri și seminarii, vor da examene, vor participa la traininguri, vor avea ocazia să dezbată probleme importante pentru educație și cel mai important: vor trăi viaţa de student. Printre cursuri şi seminarii, în cadrul OSU sunt cuprinse şi programe de divertisment.

Pentru indecişi

„Proiectul își propune să vină în ajutorul elevilor indeciși în privința facultății pe care vor să o aleagă sau a celor care vor să vadă dacă facultatea la care se gândesc să meargă li se potrivește sau nu”, a precizat Roland Olah, responsabil cu comunicarea în cadrul OSU.
La prima ediţie a acestui proiect s-au înscris 70 de elevi din mai multe judeţe din România, Oradea clasându-se pe locul IV la nivelul universităţilor de vară pentru elevi din ţară, după Cluj, Timişoara şi Iaşi.
Oradea Summer University este organizat de Asociaţia „Gheorghe Şincai” a studenţilor în Istorie, Asociaţia Studenţilor Farmacişti din Oradea şi Asociaţia Studenţilor Stomatologi din Oradea. Programul va consta în cursuri şi seminarii desfăşurate între orele 9 şi 13, timp de o săptămână. Totodată, în fiecare după-amiază se vor desfăşura training-uri şi workshop-uri, excursii şi vizite tematice.
„Preţul pentru cei care solicită cazare este de 190 de lei şi include participarea la toate activităţile din cadrul Oradea Summer University şi două mese pe zi. Participanţii care locuiesc în Oradea pot opta pentru un pachet ce costă 100 RON însă care nu include cazarea şi cina”, au precizat organizatorii.


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !