Dobrestiul profita de statutul de fosta zona miniera

Dobrestiul profita de statutul de fosta zona miniera
Prin Agenţia Regională de Dezvoltare a Zonelor Industriale se derulează proiecte de milioane de ei.

Primarul de Dobreşti, Nicolae Neag s-a orientat rapid atunci când s-a ivit oportunitatea de a obţine fonduri ca urmare a faptului că localitatea a avut ca statut de zonă minieră. Şi a depus proiecte pentru dezvoltarea comunei la Agenţia Regională de Dezvoltare a Zonelor Industriale.Iar acum a început să culează roadele.

“Licitaţia pentru execuţia lucrării de extindere alimentare cu apă a fost adjudecată de cel mai mare contribuabil din comună.Recent, la Bucureşti a avut loc selecţia părţii tehnice pentru diriginte de şantier, iar peste două săptămâni va avea loc o selecţie pe partea financiară. Urmează semnarea contractului pentru cei 20.600 m de reţea . Anticipăm că, la 1 august vom începe lucrul pe patru fronturi:la Dobreşti extinderea reţelei de apă, Lunca Sprie executarea reţelei în totalitate, la Topa de Sus, în totalitate, la Crânceşti extindere”, spune primarul Nicolae Neag. În prezent, tot cu fondurile ARDZI , la Dobreşti are loc reabilitarea şi modernizarea vestiarului de la baza sportivă din Lunca Sprie, dar şi modernizarea Căminului Cultural Cornişeşti. “Am accesat fonduri cu sprijinul ARDZI dintr-un raţionament simplu: dacă pentru celelalte programe se bat 3000 de comune, a nivel naţional, pentru fondurile destinate fostelor zone miniere sunt în luptă doar 70 de comune”, spune primarul de Dobresti.

Fonduri prin ARDZI

Prezent la dobreşti, reprezentantul ARDZI, Doru Juca spune că cele mai importante lucrări în derulare în judeţul Bihor se realizează acum cu fondurile Agenţiei. Este vorba despre două categorii de proiecte: unele mici de 55.000 lei şi altele de milioane de lei de care beneficiază localităţi precum Nucet, Dobresti, Popeşti.

Zilele Dobrestiului, editia a IV-a

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !