Doctor și în bucătărie, Anni tratează foamea cu preparate culinare de excepție

De Costel Demian
Reactualizat la:
1Comentariu
Doctor și în bucătărie, Anni tratează foamea cu preparate culinare de excepție
Anjani Kumar a venit în 2003 din nord-estul Indiei dintr-un mic orășel numit Pachperwa, situat la granița cu Nepal, pentru a studia medicina la Oradea. 

S-a îndrăgostit iremediabil de orașul de pe Crișul Repede, iar acum este medic rezident la Spitalul Județean. Deși a venit pentru a studia medicina, odată ajuns în Oradea, Anni, cum îi spun prietenii, și-a descoperit pasiunea pentru gătit. La început a gătit pentru că nu era obișnuit cu aromele din România, însă acum o face din plăcere.

„În familia mea toți gătesc, probabil de aceea am fost și eu atras de arta gătitului. Îmi place să gătesc preparate cu specific indian, dar nu numai, încerc să descopăr bucătării noi tot timpul”, mărturisește Anni.

Acesta spune că nu merge la cumpărături setat că vrea să gătească un anumit preparat, se orientează în funcție de produsele proaspete pe care le găsește.

Adoră salata de boef și ciorba de burtă

Dintre preparatele pe care le-a găsit în România, doctorul-bucătar spune că îi place cel mai mult salata de boef, ciorba de burtă, mititeii, dar și sarmalele. Ba chiar mai mult, nu ezită să le și gătească de fiecare dată când are ocazia.

Când vine vorba să compare meseria de doctor cu pasiunea de bucătar, Ann spune „că sunt total diferite. una te tratează, iar cealaltă te hrănește”.

Pentru ca românii să descopere o parte din bucătăria indiană, Anni a fost de acord să ne furnizeze rețete ușor de preparat, care să conțină influențe indiene.

Anjani a pariticipat la cel de-al patru-lea sezon al concursului de gătit MasterChef și a reușit să se califice în finală. La finalul concursului el a ocupat un meritoriu loc patru.

Începând cu 21 iulie, Anji va publica pe site-ul Bihon.ro rețete culinare pe care cititorii noștri le pot prepara în bucătăria proprie.

Precizăm că toate ingredientele folosite pot fi găsite în supermarket-urile din Oradea. 

Rețeta lui Anni: frigărui din piept de pui cu orez și legumeRețeta lui Anni: frigărui din piept de pui cu orez și legume



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor