Doi eliminati si 245 de absenti la Bac

De Cristian Horgoș
Eminescienii s-au simţit în elementul lor la proba de română
Eminescienii s-au simţit în elementul lor la proba de română
Dacă la Evaluarea Naţională nu a fost eliminat niciun elev pentru copiat, la Bac s-au prins doi „inspiraţi”.

În Bihor s-au prezentat luni, la prima probă a bacalaureatului, 5359 de liceeni. La prima probă, cea de limba şi literatura română, au absentat 245 din cei 5.604 de absolvenţi înscrişi.

„Au fost doi candidaţi eliminaţi. Potrivit metodologiei, elevul prins cu un dispozitiv hands-free la Colegiul Naţional «Mihai Eminescu» nu va avea dreptul să participe nici la următoarele două sesiuni de bacalaureat. Iar elevul de la Colegiul Tehnologic «Horea» din Marghita a fost prins cu o fiţuică, acesta având dreptul să se prezinte la următoarea sesiune”, ne-a informat purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor, Claudiu Damian.

Trei cazuri medicale

Potrivit acestuia, trei elevi au susţinut prima probă a bacalaureatului în condiţii speciale (medicale). „Fiind în imposibilitate de a scrie, un asistent le-a redactat lucrarea, după dictare, într-o sală separată, cu video-supraveghere”, a mai spus Damian.

În Bihor sunt 24 de centre de examinare şi toate sălile din aceste centre sunt supravegheate video cu o cameră sau chiar două.

Ieri, la ieşirea din sălile de examen, candidaţii comentau îndeosebi subiectul 3, care a constat în redactarea unui eseu de 600-900 de cuvinte care să prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat, aparţinând lui Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga.

Acesta a fost primul an în care subiectele la Bac au fost diferenţiate în funcţie de profil.

Astăzi, elevii bihoreni vor susţine examenul scris la limba maternă iar mâine proba obligatorie a profilului. Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării se va da pe 5 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12. Tot în aceeaşi zi, până la ora 16, se vor putea depune contestaţiile. Rezolvarea acestora se va face între 9 şi 11 iulie, iar afişarea rezultatelor finale pe data de 12 iulie.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !