Doi poliţişti orădeni, campioni europeni la judo

De Teodor Biriş şi Otilia Şandor
Doi poliţişti orădeni, campioni europeni la judo
Poliţia Bihor are doi angajaţi campioni europeni la judo.


Cu aceeaşi măsură cu care se leapădă de subalternii care se demit la fapte condamnabile (mită de exemplu), şeful Poliţiei Bihor, chestorul de poliţie Liviu Popa, sprijină şi încurajează poliţiştii cu rezultate în orice domeniu.

Doi dintre angajaţii Poliţiei Bihor sunt, de săptămâna trecută, campioni europeni la judo.

În perioada 10-13 mai a avut loc la Dresda (Germania) Campionatul European de judo rezervat angajaţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor. Ţara noastră a fost reprezentată de mai mulţi judoka şi anume Dan Fâşie categoria 73 kilograme, Schvarcz Răzvan categoria 81 kilograme, Dorel Preda categoria 90 kilograme şi Bogdan Burbescu categoria 100 kilograme. Cel mai bun rezultat al delegaţiei noastre a fost obţinut în cele din urmă de Dan Fâşie cel care a terminat competiţia pe priml loc. Colegul acestuia Răzvan Schvarcz avea să încheie concursul din Germania pe locul secund. Cei doi sunt angajaţi ai Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Bihor, ambii fiind vechi practicanţi ai judo-ului, multipli campioni naţionali. De asemenea, Dan Fâşie a fost participant la Jocurile Olimpice. Bogdan Bărbulescu a terminat întrecerea pe locul al treilea, în timp ce Dorel Preda a pierdut în primele meciuri.

Palmares

Răzvan Schvarcz (28 ani) ne-a mărturisit că face judo de 20 de ani şi de nouă ani lucrează la Poliţie, la serviciul de intervenţie. Spune că munca la poliţie e o continuare a activităţii sale şi că la serviciu beneficiază de condiţii foarte bune pentru antrenamente. De altfel, JB a relatat că sediul Poliţiei Bihor, construit recent, este poate cel mai modern şi mai dotat din toată ţara, inclusiv cu sală de antrenament, la care se adaugă baza sportivă Dinamo.

Răzvan e campion naţional de 9 ani la campionatele de judo organizate în cadrul Ministerului de Interne şi campion naţional la competiţiile de judo din ţară, iar în 2002 a fost medaliat cu bronz la Campionatul European de Judo pentru Juniori.

Săptămâna trecută, la competiţia organizată în cadrul organizaţiilor Dinamo din toată Europa, au participat peste 200 de concurenţi (care nu lucrează neapărat în serviciile operative poliţieneşti) din circa 30 de ţări.

La concursul de săptămâna trecută, Răzvan a luat medalia de argint ajungând vicecampion european, la categoria 81 kg, iar colegul său, Dan Fâşie, a ajuns campion european la categoria 73 kg.

Răzvan şi Dan îndeamnă bihorenii să facă sport, nu neapărat de performanţă, ci doar pentru că îi ajută la menţinerea unui tonus bun şi a unei sănătăţi şi echilibru în viaţă.

PERFORMANŢE SPORTIVE ALE CELOR DOI POLIŢIŞTI:

1. Agent şef adjunct de poliţie Schvarcz Dumitru – Răzvan – 28 ani:
– Lucrează în cadrul I.P.J. Bihor din anul 2006;
– Practică judo de la vârsta de 8 ani;
– Vicecampion european de Judo – mai 2015;
– Medaliat cu bronz la Campionatul European de Judo, în anul 2002;
– Multiplu Campion Naţional la Judo în perioada 2000 – 2013;
– Multiplu medaliat la turnee internaţionale de judo, desfăşurate în Elveţia, Italia, Austria, Ucraina, Franţa;
– Medaliat cu aur la Campionatul Naţional de Judo al Ministerului Afacerilor Interne în fiecare an, în perioada 2007 – 2015, atât individual, cât şi pe echipe;

2. Agent principal de poliţie Fâşie Dan – Gheorghe – 28 ani:
– Lucrează în cadrul I.P.J. Bihor din anul 2007;
– Practică judo de la vârsta de 10 ani;
– Campion european la judo – mai 2015;
– Dublu campion european în anul 2006;
– Locul 5 campionatul mondial 2009;
– Multiplu Campion Naţional la Judo în perioada 2000 – 2015;
– Multiplu medaliat la turnee internaţionale de judo desfăşurate în Elveţia, Italia, Austria, Ucraina, Franţa, Coreea de Sud, Brazilia;
– Participant la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012;
– LOCUL 1 la Campionatul Balcanic al poliţiştilor 2007, desfășurat în Albania;
– LOCUL 1 la Campionatul Mondial al poliţiştilor 2008, desfăşurat în Libia;
– LOCUL 1 la Campionatul Balcanic al poliţiştilor 2009, desfăşurat în România;
– Medaliat cu aur la Campionatul Naţional de Judo al Ministerului Afacerilor Interne desfăşurat în 2015, atât individual, cât şi pe echipe.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !