Doi se bat, niciun câștigător pentru șefia ISJ Bihor

De Alexandru Guiaș
Iulius Timar și Alin Florin Novac-Iuhas
Iulius Timar și Alin Florin Novac-Iuhas
Din doi candidați pentru șefia ISJ Bihor nici unul nu a luat concursul.

În perioada 23-25 noiembrie a avut loc la București, la sediul Ministerului Educației, cel de-al treilea concurs pentru ocuparea postului de inspector școlar general al ISJ Bihor. Concurs survenit ca urmare a solicitării Ministerului Educației privind scoaterea la mezat a postului de șef al dascălilor din județ. Motivul fiind dat de faptul că ISJ Bihor nu are un inspector școlar general plin, ci unul interimar care deține funcția doar cu delegație, care expiră la finele anului școlar 2015-2016.

CV-ul nu bate nota (mică)

La concursul pentru șefia ISJ Bihor s-au prezentat doi candidați, actualul șef interimar al instituției, Alin Florin Novac-Iuhas, susținut politic de PSD și Iulius Timar, profesorul din Marghita care a participat pentru a treia oară la bătălia pentru acest post. Din păcate nici unul din cei doi nu au reușit să îndeplinească punctajul necesar pentru a se instala la șefia dascălilor bihoreni. Contactați pentru a-și spune părerea despre concursul la care au participat, nici unul din cei doi protagoniști nu a fost de găsit. Conform unor susrse de încredere, cei doi nu au reușit să ajungă la 35 de puncte, punctaj necesar trecerii concursului cu brio și participarea la proba orală. Astfel, Iulius Timar a căzut amândouă probele, cea a CV-ului și cea a chestionarului, unde trebuia să răspundă la întrebările unui test grilă privind legislația și managementul în domeniu, plus limbă străină, unde trebuia să răspundă la o întrebare adresată în limba aleasă de participant. Vestea bună pentru profesorul marghitean este că nu îi este interzisă participarea la următorul concurs, cel de al patrulea pentru el, în vederea accederii la funcția de inspector școlar general.

În schimb, Alin Florin Novac-Iuhas, șeful interimar al ISJ Bihor s-a descurcat un pic mai bine, însă tot nu a trecut concursul. Acesta a trecut proba CV-ului, însă a căzut la chestionar. Ca să treacă probele, fiecare din cei doi trebuiau să ia minimum nota 7, care înmulțită cu 5 (coeficient) dă un produs de 35, punctaj minim care trimite participantul la proba următoare, proba orală. Făcând un scurt istoric, numai în acest an, din martie și până acum, pe la șefia ISJ Bihor s-au perindat trei inspectori școlari Nicolae Avram, Lucia Curta şi Alin Florin Novac-Iuhas, care încă mai duce cu delagație funcția de șef al instituției amintite.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !