Dorul de părinţi şi sărăcia, tratate de ASCO

De Costel Demian
Reactualizat la:
Dorul de părinţi şi sărăcia, tratate de ASCO
În jur de 100 de copii, cu părinţi plecaţi în străinătate sau cu potenţial financiar precar au uitat preţ de vreo două ore de aceste dureri.

La iniţiativa Asociaţiei Socială Comunitară Oradea (ASCO), copiii, de diferite vârste, veniţi cei mai mulţi cu bunici sau alte rude ori singuri, au asistat la un spectacol de teatru oferit gratuit de Compania teatrală „Comoara cu poveşti”.

Managerul şi actorii şi-au creat un obicei de a oferi spectacole caritabile pentru a ajuta semenii aflaţi în nevoi.

Piesa „Visul Magic” (precedată de un sfert de oră de „pregătire” în care copiii au fost provocaţi la dans), a reuşit prin interactivitate, regie, joc de scenă, interpretare şi costume, să insufle copiilor ideea că în viaţă fiecare poate reuşi dacă are un vis (ţel) şi dacă luptă pentru ca visul lui să devină realitate.

Suspansul creat de piesă şi finalul pozitiv a culminat cu sosirea Moşului Nicolae, care a avut nevoie de ajutoare să care toate cadourile pregătite pentru copii.

„ASCO s-a gândit de această dată la copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate şi, în acelaşi timp, ne-am gândit şi la copiii care provin din medii un pic mai sărace”, a relatat Arina Moş, directorul general al Administraţiei Social-Comunitare Oradea, instituţie ce are în evidenţe 70 de copii ai căror părinţi lucrează în străinătate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !