Două amenzi şi trei avertismente la bazine de înot şi piscine

De Otilia Șandor
3Comentarii
Două amenzi şi trei avertismente la bazine de înot şi piscine
23 de piscine şi bazine de înot cu apă de la reţea şi/sau apă geotermală au fost controlate de către medicii inspectori ai Seviciului de control în sănătate publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor de la începutul lunii iulie a.c. şi până vineri, 19 iulie a.c.

Scopul controalelor a fost verificarea conformităţii apelor de îmbăiere din judeţul nostru, conform unei adrese primite de la Ministerul Sănătăţii.

Fără buletine de analiză

Din totalul celor 23 de piscine şi bazine de înot, 16 unităţi folosesc apă geotermală şi dintre acestea numai nouă unităţi au buletine de analiză eliberate de Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie Bucureşti, informează dr. Daniela Rahotă, directorul DSP Bihor. Reprezentanţii celorlalte şapte unităţi nu au putut dovedi existenţa buletinului de analiză şi au primit termen să îşi obţină acest act până în ultima zi din august anul acesta. De menţionat, spun reprezentanţii DSP Bihor că cele două bazinele de înot şi trei (din totalul de 5) piscine care utilizează apă potabilă din reţeaua publică a Oradiei aveau buletine de analiză a apei utilizate.

Sancţiuni

Controalele s-au soldat cu amenzi şi avertismente din partea DSP Bihor. Astfel, două amenzi, în sumă de 1500 lei au fost date pentru că nu era menţinută curăţenia la grupurile sanitare iar personalul nu a efectuat curs privind noţiunile fundamentale de igienă.

Cele trei avertismente au fost aplicate din pricina dotării incomplete a punctului de prim ajutor, lipsei trusei de determinare a clorului rezidual liber şi regulamentului incomplet de exploatare a piscinei, a transmis dr. Rahotă.

Rezultatele controalelor au fost transmise şi la Bucureşti, iar medicii DSP anunţă că vor continua verificările la condiţiile de îmbăiere din bazine de înot şi piscine.

Inspectorii sanitari bihoreni spun că această acţiune de control a fost tematică, dar cu caracter preventiv, fiindcă din pricina numărului mare de oameni la bazine de înot şi piscine în perioada de vară, există risc de îmbolnăvire (dacă nu sunt respectate condiţiile igienico-sanitare de îmbăiere).

Medicii de la DSP transmit iubitorilor de înot că au încredere în firmele de profil că vor asigura normele de igienă în ce priveşte apa cât şi condiţiile de îmbăiere, prin dotarea cu materiale necesare şi desfăşurarea de activităţi specifice de către personalul angajat în aceste unităţi.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor