Dramă în prag de 1 Iunie

25Comentarii
SPANIA - Bihoreanca Ramona N.C. (29 ani), din Rontău, a fost omorâtă, din gelozie, de soţul ei de 30 de ani, în Spania. Pentru repatrierea celor zece copii orfani de la Centrul de Plasament din Real Ciudad s-au iniţiat demersuri de către Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor.

„Vom verifica dacă minorii au cetăţenie română, caz în care îi vom aduce acasă pentru a-i plasa la asistenţi maternali. Dacă au deja cetăţenie spaniolă, demersurile se complică. Despre caz ne-am sesizat din presă”, precizează Ciprian Novac, purtător de cuvânt al DGASPC Bihor.

Teribila ştire despre crimă a ajuns în România prin intermediul cotidianului spaniol El Pais, pe ziua de 31 mai.

Bihoreanul Z.C. (33 ani), din Rontău, era plecat cu familia, la muncă, în zona Ciudad Real.

Bihoreanul lucra ca zilier iar soţia îngrijea de copii şi, după cum susţin ziariştii spanioli, mai şi cerşea. Bănuind că soţia îl înşela, bihoreanul a hotărât să se întoarcă în ţară şi să îşi ducă nevasta la pastor, pentru spovedanie, ceea ce au şi făcut pe data de 8 mai. Întretimp, , autorităţile spaniole au luat cei zece copii şi i-au dus într-un Centru de plasament.

La întoarcerea în Spania, certurile conjugale au reizbucnit. Bărbatul şi-a sugrumat şi şi-a lovit soţia în cap, cu o bară metalică. Autorităţile s-au sesizat imediat despre asasinat.

Suspectul a fost imediat reţinut de Garda Civilă din Almagro (zona Ciudad Real)

Regretând, a încercat să o reanimeze

El Pais titrează că bihoreanul şi-a anunţat fapta şi a şi mărturisit-o. Nu a mai fost denunţat înainte pentru rele tratamente.

Totul s-a petrecut în zori. Fiind gardian la o bază militară de elicoptere din Almagro, reţinutul, identificat ca Z.C., a cerut ajutor la ora 6 dimineaţa, pentru că soţia sa era inconştientă într-un vehicul, o furgonetă în care locuiau. După ce s-au făcut investigaţii, s-a văzut că a încercat chiar să o reanimeze, deşi mai târziu s-a dovedit era moartă de câteva ore. Mai târziu s-a descoperit că victima prezenta semne evidente de violenţă.

Cuplul bihorean trăia într-o furgonetă, rătăcind pe străzile din Bolanos de Calatrava (Ciudad Real), unde locuiau de trei ani. Cu mai puţin de trei săptămâni în urmă şi-au abandonat cei zece copii cu vârste fragede, după cum declară viceprimarul municipiului Miguel Angel Valverde. Micuţii, cu vârste cuprinse între trei luni şi zece ani, sunt sub tutela Junta de Comunidades de Castilla-La Mancha începând cu data de 8 mai, de când părinţii i-au abandonat pentru a se întoarce în ţară.

Cei şase copii mai mari sunt în grija fundaţiei Consejería de Bienestar Social, care este coordonată de primăria Ciudad Real. Ceilalţi patru, între care şi o fetiţă de trei luni sunt în familii de asistenţi maternali. După cum explică aceeaşi sursă, serviciile sociale îi aveau în evidenţă pe minori, încă din luna februarie, când victima a cerut mai multe ore de voluntariat după ce a născut. Locuitorii oraşului ştiu foarte puţin despre motivele care i-ar fi putut determina să-şi abandoneze copiii

 

 

Articolul din El Pais poate fi vizionat la adresa:

 • Articol El Pais

  Cristian Horgos • 25Comentarii

  Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

  inca 1000 caractere ramase

  Citiți principiile noastre de moderare aici !

  versiunea HTML a comentariilor