Drumurile înzăpezite scot la iveală tensiuni în Consiliul Județean!

De Călin Corpaş şi Costel Demian
Reactualizat la:
3Comentarii
Drumurile înzăpezite scot la iveală tensiuni în Consiliul Județean!
Vicele Bodea îi arată cu degetul pe drumari, în timp ce Mang se arată nemulțumit de acțiunea colegului său. Însă ambii admit că s-a acționat cu întârziere.

„Am găsit drumuri pe care nu s-a intervenit cu utilaje și antiderapant până la această ora, astfel ca societățile comerciale care au contract cu Consiliul Județean nu și-au făcut datoria conform contractului. Voi verifica bazele acestor societăți pentru a vedea dotarea tehnică și stocul de antiderapant”. Mesajul îi aparține vicepreședintelui CJ Bihor, Traian Bodea. Acesta ieșise marți pe drumurile din județ, ca să verifice cum își fac treaba drumarii ce au contract pentru deszăpezire cu CJ Bihor. Acesta și-a blindat mesajul cu fotografii în care sunt înfățișate drumuri județene acoperite cu zăpadă. Și alți cetățeni au postat, ieri, pe mediile de socializare fotografii cu drumurile județene acoperite cu zăpadă.

„Schiuri și sanie, pe DJ-uri”

Contactat de JB & BIHON, vicepreședintele Traian Bodea ne-a declarat că a fost într-un periplu pe drumurile județene, între 8:30 și ora 12. „Eu am făcut o verificare de dimineață pe traseul Sântandrei, Girișu de Criș, Cefa. Ulterior, am mers spre Hidișel, Lăzăreni, Holod, Tinca. Din păcate, toate drumurile respective erau acoperite cu zăpadă. De acolo, spre Tileagd, Aștileu, Vadu Crișului – acolo, în zona Aleșd, se intervenise.
drum-inzapezit-bihor-traian-bodea-2

Am fost trei ore în trafic, pentru a verifica. Ceea ce am văzut în teren a fost că pe zona de Aleșd, da, se acționase, iar în zona Oradea, nu. Am constatat probleme pe zona Salonta, Popești – Suplac la fel, probleme. Nu sunt probleme în a nu se putea circula, dar asta nu înseamnă că operatorii și-au făcut treaba bine. Dacă nu rezistăm la trei centimetri de zăpadă, nu este în regulă. Că nu ai drum blocat, este una, dar că te poți da pe el cu schiurile și cu sania, nu e OK”, subliniază Traian Bodea.

Bodea, blamat din interior

Însă, surpriză. Drumarii au apărătorii lor. Chiar la Consiliul Județean. La o oră distanță de la postarea lui Bodea, printr-un comunicat expeditiv, de la cabinetul celuilalt vice, Ioan Mang, se transmitea că „toate utilajele companiilor responsabile cu deszăpezirea și-au desfășurat activitatea conform graficelor stabilite prin contract”. Pe toate cele cinci zone din județ, în care au fost împărțite drumurile județene, se preciza în comunicat.

Mang se arată nedumerit de acțiunea lui Traian Bodea, afirmând că drumurile județene nu sunt atribuția lui Bodea. „Dacă mergea pe traseu Ilie Bolojan sau cineva care nu are treabă cu Consiliul Județean, înțelegeam, dar să meargă un vicepreședinte pe traseu și să critice…”, lasă Mang neterminată o frază la adresa colegului său de Executiv. Lasă să se înțeleagă faptul că acțiunea lui Bodea a fost doar una de imagine.

Și totuși, Mang admite probleme

Însă, în ciuda anunțului venit de la CJ, cum că toate sunt bune și frumoase pe drumurile județene, Mang admite că, de fapt, lucrurile nu stau chiar așa. Că sunt probleme cu mobilizarea companiei Dumexim, ce se ocupă de Oradea. La fel, se mișcă prost și firma Extractcom, ce se ocupă de zona Salonta – Tinca.

Există o explicație pentru care Dumexim nu a deszăpezit la timp, pe traseul Oradea – Lăzăreni – Holod. O spune tot Mang: „I s-a defectat dispozitivul de sărăriță și de lamă”. O explicație, însă, care nu justifică.

Același Ioan Mang, despre drumarii care nu-și fac treaba ca la carte: „Pe Tinca și pe zona Oradea se întârzie cu lucrul. Am trimis pe teren oameni de la Direcția Tehnică. În zona Marghita este curat, la fel și în zona Roșia – Damiș, iar în zona Beiuș e iarăși curat. Dar acum nu mai este nicio problemă”, ne-a declarat Mang, în jurul orei 14:30, vrând astfel să-l contrazică măcar parțial pe Bodea, care afirmase că au fost probleme și în zona Marghita. Mang recunoaște că Dumexim a ieșit mai târziu și cu mașini puține, în zona Oradea. ,„Am primit un telefon de la primarul de Ineu că nu e curățat drumul. Am luat măsuri cu directorul Direcției Tehnice. Dumexim a transmis că are patru mașini, în loc de șapte, în teren. Nefiind zăpadă, zilele trecute, le-a băgat pe celelalte trei la producție, la lucru. Dar ne-a transmis că le echipează”, informează Mang arătând, astfel, cum „Generalu’ Iarnă” ne-a prins, din nou, nepregătiți.

Firmele de deszăpezire

Iată companiile ce au contract cu Consiliul Județean pentru deszăpeziri:

Zona Oradea – Dumexim SRL Oradea

Zona Aleșd – SC Carier SRL Marghita

Zona Salonta/Tinca – SC Extractcom SRL Salonta

Zona Marghita – SC Săgeata Prod SRL Suplacu de Barcău

Zona Beiuș – Drumuri Bihor SA Oradea3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor