Dumitru Voloseniuc, de la politica la TIR-uri

1Comentariu
Voloşeniuc investeşte în transport marfă
Voloşeniuc investeşte în transport marfă
Vicepreşedintele CJ Bihor îmbină afacerile cu politica. Dumitru Voloseniuc îşi dezvoltă afacerile în transporturi. Declaraţia de avere a vicepreşedintelui CJ Bihor, Dumitru Voloseniuc, completată pe 14 iunie a.c., este în bună măsură aceeaşi cu cea din octombrie 2010.

Împreună cu soţia sa, Dumitru Voloseniuc deţine o casă în Lugaşu de Jos, de 250 metri pătraţi, cu terenul aferent, de 1.407 metri pătraţi. De asemenea, Dumitru Voloseniuc mai deţine o pădure, de 2,8 hectare, la Breaza.

La bunuri mobile, Dumitru Voloseniuc a trecut un autoturism marca „Renault Simbol”, chiar dacă liberalul circulă de fapt cu un VW Passat, înmatriculat „PNL”. E însă o maşină trecută pe firma sa de transporturi – SC Road Trans SRL – pe care declară că a împrumutat-o cu 40.000 de lei noi. Desigur, vicepreşedintele mai are la dispoziţie o maşină şi de la CJ Bihor, tot un VW Passat, dar model mai nou decât maşina firmei sale.

Dumitru Voloseniuc  nu şi-a trecut niciun cont bancar în declaraţia de avere şi nici debite, ipoteci, leasing etc. În declaraţia sa din 2010, figurează însă un credit luat în 2006 de la BCR pentru locuinţă, în valoare de 33.054 lei noi, ce expiră în 2016. De la Consiliul Judeţean, Dumitru Voloseniuc a încasat în ultimul an 43.846 de lei, în timp ce soţia sa a primit de la Road Trans SRL 4.692 lei. În declaraţia completată luna trecută, Voloşeniuc nu şi-a trecut niciun dividend primit de la firma sa, spre deosebire de 2010, când a declarat dividende de 33.600 lei. În declaraţia de interese, Voloşeniuc şi-a trecut funcţia de membru în Biroul Permanent Judeţean al PNL Bihor. La capitolul afaceri cu statul, vicele CJ nu a trecut nimic.

Tranzacţie cu Teszari

Chiar dacă nu figurează în declaraţia de avere, Dumitru Voloseniuc nu ascunde faptul că în 2010 i-a înstrăinat lui Zoltan Teszari (RDS&RCS) postul La sat TV, din Vadu Crişului, cu toţi abonaţii săi. Dumitru Voloseniuc nu a vrut să ne spună suma pentru care şi-a vândut televiziunea prin cablu, însă spune că această tranzacţie va fi trecută în următoarea sa declaraţie de avere. Speculând, putem spune că a fost o tranzacţie cifrată la câteva sute de mii de euro. O bună parte din aceşti bani, vicele Consiliului Judeţean i-a investit în sporirea parcului auto deţinut de firma sa de transporturi cu noi autotrenuri.

C.C.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor