Edilii, confruntaţi cu orarul teraselor

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
19Comentarii
Terasele, la mare căutare vara
Terasele, la mare căutare vara
Primarul nu este fanul funcţionării târzii a teraselor sezoniere. Viceprimarii se arată mai deschişi la idee.

Viceprimarii Ovidiu Mureşan şi Mircea Mălan ar fi deschişi schimbării orarului de funcţionare al teraselor din Oradea. Primarul Ilie Bolojan nu crede că acestea ar trebui să funcţioneze noaptea mai mult decât o fac deja. Totuşi, edilul-şef aşteaptă propuneri, atât din partea proprietarilor de terase, cât şi a consilierilor locali. „Dacă sunt proprietari de terase care doresc să prelungească, n-au decât să facă o cerere că este un regulament care trebuie modificat. Dacă sunt grupuri de consilieri care doresc acest lucru, n-au decât să iniţieze un proiect de Hotărâre. Nu primarul municipiului Oradea mută, face şi desface”, a reacţionat Ilie Bolojan la problema pusă de JB. Primarul nu a fost dispus să facă alte comentarii pe această temă.

O relaxare municipală?

Viceprimarul Ovidiu Mureşan crede, în schimb, că „ar fi oportună o reanalizare a orarului”.

„Singura rezervă a Executivului se leagă de terasele din apropierea blocurilor. Acolo, ora 22 este o oră limită. Chiar dacă este foarte cald afară, terasele de sub geamurile blocurilor trebuie să se închidă la acea oră, pentru că a doua zi lumea merge la servici”, ne transmite viceprimarul PSD.

Mureşan consideră că trebuie umblat şi la orarul din Centru. Azi, terasele din Centrul Istoric pot funcţiona doar până la ora 23, iar cele de pe pietonala Republicii pot prelungi până la ora 24, la final de săptămână. Doar în Pasaj terasele sunt deschise până târziu în noapte. Vicele consideră că, spre exemplu, şi teraselor de pe Alecsandri ar trebui să li se permită funcţionarea până la miezul nopţii. „Ar trebui să fie o similitudine. Dacă unora le dăm voie până la ora 24, să aibă şi ceilalţi voie. Ca să nu zică că sunt dezavantajaţi. În măsura în care nu sunt deranjaţi locatarii din zonă, evident că trebuie să fie mai mult”, spune Mureşan, precizând că susţine o mai mare toleranţă a municipalităţii doar în weekend. „Ştiu că nu e mare diferenţă, dar şi acolo avem locatari care a doua zi merg la servici”, a ţinut să precizeze acesta.

Viceprimarul Mircea Mălan a acceptat că poate ar fi oportună reanalizarea orarului de funcţionare a teraselor din oraş. A cerut, însă, un răgaz de analizare a regulamentului municipal aflat în vigoare din 2010 încoace. În prezent, viceprimarul liberal este în Italia, într-o vizită de lucru legată de materialele de construcţie ce vor fi folosite în reamenajarea Pieţei Unirii.

La terasă în Oradea, doar pe caniculă?

 19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor