Episcop în vizită la suferinzi

De Crina Dobocan
1Comentariu
Episcop în vizită la suferinzi
Episcopul romano-catolic de Oradea a vizitat beneficiarii şi angajaţii Caritas Catolica.


Gest mai puţin obişnuit în Episcopia Romano-Catolică de Oradea. Episcopul Böcskei László, însoţit de părintele Rajna József, preşedintele Caritas Catolica Oradea, şi Kiss Károly, director executiv la această organizaţie, a făcut o vizită la instituţiile sociale Caritas din Santău, Tăşnad şi Marghita. Scopul vizitei a fost acela de a purta discuţii informale cu beneficiarii Caritas Catolica, dar şi cu angajaţii căminelor de bătrâni şi ai Centrului de Îngrijiri la Domiciliu.

Vizita a debutat cu Centrul de Îngrijiri la Domiciliu de la Santău (care şi-a început activitatea în 2014 şi de atunci efortul depus de personalul altruist şi devotat în îngrijirea, tratarea şi alinarea suferinţelor celor imobilizaţi la pat a câştigat simpatia şi respectul localnicilor, care le cer tot mai des ajutorul).

Vizita a continuat la Policlinica Socială din Tăşnad – care primeşte zilnic aproape o sută de bolnavi, la Căminul de Zi din localitate, la Centrul de Îngrijiri la Domiciliu din Tăşnad, apoi la Căminele de bătrâni „Sf. Anton” şi „Sf. Margareta” din Marghita.

„Din discuţiile purtate cu angajaţii a reieşit că aceştia, fiind în număr insuficient, depun eforturi susţinute, uneori chiar peste puterile lor, pentru a-i putea îngriji pe toţi cei suferinzi. Cu toate acestea, ei simt că munca este menirea lor şi găsesc multe bucurii şi satisfacţii în această activitate”, a spus Szombati-Gille Tamás, responsabilul cu comunicarea în cadrul Caritas Catolica.

Episcopul Böcskei László a acordat o importanţă deosebită întâlnirilor personale cu îngrijiţii Caritas Catolica, discutând şi încurajându-i pe cei sălăşluiţi în cămine, dar şi persoanelor îngrijite la domiciliu.

„Vizita episcopală a vrut să fie şi un îndemn către cei care pot să contribuie la activitatea socială a Bisericii, forma instituţionalizată a iubirii faţă de semeni, propovăduită de Domnul nostru Iisus Hristos”, a mai afirmat Szombati-Gille Tamás.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor