Exerciţiu de simulare pe Crişul Negru

De Simona Albinaru
Exerciţiu de simulare pe Crişul Negru
În perioada 9-10 iulie 2014, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a organizat exerciţiul de simulare pentru verificarea modului de funcţionare a fluxului informaţional decizional meteorologic şi hidrogeologic de avertizare şi alarmare a populaţiei pe râul Crişul Negru.

Scopul principal al exerciţiului de simulare a fost de a verifica modul de funcţionare a fluxului informaţional hidrometeorologic pentru avertizarea-alarmarea populaţiei, a modului de conlucrare între structurilor implicate, precum şi a modului în care administraţia publică locală cunoaşte procedurile elaborate de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice pentru managementul riscului la inundaţii.

Exerciţiul de simulare s-a desfăşurat în bazinul hidrografic Crişul Negru pe sectorul Talpoş – frontieră R. Ungară, în comunele Batăr, Avram Iancu, Zerind şi Mişca.

Simulare

„Pentru acest exerciţiu s-a luat ca ipoteză depăşirea pragurilor critice de precipitaţii căzute pe un sol umed saturat, context în care se prognozează atingerea şi depăşirea cotelor de apărare pe râul Crişul Negru. S-a prognozat depăşirea Cotei de pericol la staţiile hidrometrice Talpoş şi Zerind pe râul Crişul Negru, cu producerea de infiltraţii prin şi pe sub corpul digului de apărare şi posibilitatea deversării acestuia la Podul de la Zerind km 12+100 (Zona comunei Avram Iancu)”,a declarat directorul tehnic ALH dr. ing. Sorin Guler.„Tronsonul ales a ţinut cont de solicitările Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, el fiind organizat pe două judeţe, cu mari amenajări pentru desecare şi localităţile din zone critice. Sectorul ales este cunoscut ca fiind o zonă cu un istoric la inundaţii”, a precizat directorul ABA Crişuri, Dumitru Voloşeniuc.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !