Expoziţie retrospectivă la Hotelul Crisana

De Crina Dobocan
Una dintre imaginile expuse Foto: Balla Árpád Zoltán
Una dintre imaginile expuse Foto: Balla Árpád Zoltán
Lucrările artistului fotograf Balla Árpád Zoltán, în expoziţie până pe 1 octombrie.


După succesul de care s-a bucurat expoziţia personală a artistului fotograf Balla Árpád Zoltán din Odorheiu Secuiesc (membru al Asociaţiei ,,Euro Foto Art), vernisată în luna iunie 2015, în Galeria “Euro Foto Art” din Oradea, colecţia va fi expusă din data de 1 septembrie 2015 şi în filiala Galeriei din cadrul Hotelului “Crişana” din Băile Felix.

Expoziţia cuprinde o selecţie de 55 de fotografii alb-negru şi color, realizate în ultima perioadă de timp şi grupate în următoarele cicluri: eseu, portret, peisaj şi tematică liberă.
,,Ponderea fotografiilor expuse constituie foto-graficile realizate cu o măiestrie şi cu o sensibilitate deosebită. Tehnica folosită de artistul fotograf expozant iese din cadrul tiparului obişnuit a prelucrării digitale, prin faptul că imaginile transformate în grafică au în <<adâncimea>> lor fotografia <<pură>>. Pe lângă multe prelucrări forţate, de senzaţie răspândite în ultima perioadă de timp, foto-graficile artistului fotograf Balla Árpád Zoltán încântă ochiul privitorului şi face să se simtă într-o lume a <<viitorului>>. Este de apreciat faptul că atât eseele, portretele şi peisajele lui Árpád Zoltán sunt pline de sensibilităţi şi mesaje, care <<provoacă>> privitorul la un dialog visual de excepţie”, a declarat Ştefan Toth, preşedintele Asociaţiei ,,Euro Foto Art’’.

Activităţi de creaţie

Artistul fotograf expozant s-a născut în anul 1957, în Odeorheiu Secuiesc, unde locuieşte şi în prezent. A început să fotografieze din anul 1974, iar în perioada studenţiei (1977 – 1983) a fost membru al Cineclubului Studenţesc “Dacia Felix” din Braşov. În anul 1983 a devenit membru al Fotoclubului “Muzeu” din Odorheiu Secuiesc. Prima expoziţie personală a artistului fotograf expozant a organizat în anul 1988 la Odorheiu Secuiesc şi la Târgu Secuiesc, când a devenit şi membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România. În perioada 1989 – 2011 reunţă la activităţile de creaţie, iar un an mai târziu se dotează cu aparate digitale şi începe să fotografieze din nou. În anul 2014 a absolvit cursul de fotografie organizată de Centrul Cultural al judeţului Harghita şi îşi deschide cea de a treia expoziţie personală la Odorheiu Secuiesc. În acest an devine şi membru al Asociaţiei Internaţionale “Euro Foto Art”.

Cu lucrările sale a participat la zeci de saloane naţionale şi internaţioanle de artă fotografică obţinând diferite premii şi medalii. De asemenea, în cadrul colecţiei reprezentative itinerante ale membrilor Asociaţiei „Euro Foto Art” lucrările sale au fost expuse în zeci de Galerii din mai multe ţări Europene şi în China.

Expoziţia recomandată turiştilor de către Centrul de Informare şi Promovare Turistică Bihor, se bucură patronajul Consiliului Judeţean Bihor şi va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 1 octombrie 2015. Accesul publicului este gratuit.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !