Fără număr! Record de preţ la parcarea de domiciliu

De Cristina Ghilea
20Comentarii
Fără număr! Record de preţ la parcarea de domiciliu
În urma licitaţiei în trei, un loc de parcare din Rogerius a ajuns să fie ofertat la 2.500 de lei!


Care este preţul unui petic de asfalt de vreo 2,5/5 m? Depinde de plătitor! Liniat ca parcare şi amenajat ca parcare de domiciliu, petecul în cauză este tarifat de Primărie la 100 de lei pe an, pentru cei care doresc să-l aibă rezervat. Abia atunci când un astfel de loc este râvnit de mai mulţi posesori de maşini iese la iveală preţul acestuia.

Trei orădeni din Rogerius, membri în Asociaţia de Proprietari Fagului 174, au dus această valoare la un record absolut pentru Oradea. „În 30 octombrie 2014, la sediul Asociației de propietari Fagului 174 Oradea a avut loc o atribuire a locurilor de parcare de domiciliu. Primele locuri au fost repartizate facil, fiind cîte un singur doritor. Pînă aici nimic deosebit, dar cînd s-a ajuns la adjudecarea locului de parcare cu numărul 6, s-au prezentat 3 pretendenți fiind nevoie de organizarea unei licitații cu strigare . „Strigarea” a început de la 100 lei. Fiecare din cei trei doritori a ridicat miza, ajungîndu-se în final la incredibila cifră de 2.500 lei pentru un loc de parcare!”, ne-a relatat un cititor al cotidianului nostru, participant la licitaţie. Atribuirea locului de parcare depinde, de acum, de plata sumei licitate.

Preşedintele asociaţiei, Alexandru Butiri, spune că, până ieri dimineaţă, banii nu fuseseră plătiţi. „Locul nu se atribuie până când nu se depun banii. Dacă câştigătorul nu se prezintă să plătească, locul se scoate din nou la licitaţie”, spune preşedintele asociaţiei. Locul răvnit de cei trei ar urma să fie folosit pentru parcarea unor maşini de dimensiuni mai mari decât autoturismele ordinare, maşini de firmă respectiv rulote.

Şi alţii

Conform Serviciului Parcări din cadrul Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO), doar 56 de locuri de parcare din totalul de 7.800, au fost atribuite prin licitaţie, un procent de 0,7%. „În urma licitaţiei s-a ajuns la 2.500 de lei. Până acum, în Oradea, suma cea mai mare plătită de o persoană pentru un loc de parcare de domiciliu este de 900 de lei”, ne-a transmis Ion Simon, şeful Serviciului Parcări. Conform acestuia, mai sunt orădeni care plătesc sume peste 100 de lei pentru locurile de parcare, astfel: o persoană cu 600 de lei, două cu 500 de lei, una cu 450 de lei, una cu 410 lei, nouă persoane cu sume cuprinse între 300 şi 400 de lei, 23 de persoane cu sume cuprinse între 200 şi 270 de lei şi 19 persoane care au achitat sume peste 100 de lei, până la 180 de lei.

Oricum, noul record de 2.500 de lei oferit pentru un loc de parcare în Rogerius este încă, nevalidat. „Dacă o persoană nu achită suma licitată, nu i se eliberează abonamentul, nu poate beneficia de locul licitat, acesta devenind vacant”, informează Serviciul Parcări.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor