Fii activ pentru sănătate

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
Fii activ pentru sănătate
Școlarii și liceenii îndemnați la o viață sănătoasă.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bihor a prezentat o sinteză a proiectului „Fii activ pentru sănătate”, un plan județean de acțiune privind îmbunătățirea stării de sănătate a copiilor și adolescenților prin adoptarea unui stil de viață sănătos. Proiectul se va derula pe o perioadă de cinci ani, între 2015 și 2020. „Printre obiectivele proiectului se numără informarea corectă și adecvată a elevilor cu privire la un stil de viață sănătos și importanța adoptării acestuia. Alte obiectve urmărite sunt cele de creștere al numărului copiilor și adolescenților care adoptă un comportamente sănătoase, de informare a părinților cu privire la importanța unui stil de viață sănătos a copilului, creșterea numărului părinților implicați în educația spre un trai de viață sănătos”, a precizat Zoia Bitea, director executiv adjunct al DSP Bihor.

Proiectul urmărește patru aspecte: alimentația sănătoasă (preșcolari și elevi din calsele 0-IV), stilul de viață sănătos (elevii claselor IX-X), sănătatea reproduceri (elevii claselor IX-X) și igiena orală (elevii claselor a II-a). Cu acest prilej, de-a lungul desfășurării proiectului elevii vor beneficia de activități prin care vor fi informați privind importanța alimentației echilibrate, servirii zilnice a micului dejun, consumului de legume și fructe, consumului de apă și a activității fizice (60 de minute zilnic). Liceenii vor primi sfaturi asupra evitării dependențelor de tot felul; pentru combaterea stresului; în ce privește viața sexuală; maturizarea sexuală pe plan fizic, psihic și social; comportamente sexuale cu risc; evitarea sarcinii nedorite; infecțiile cu transmitere sexuală. În privința educației în igiena orală, elevii din clasele a II-a vor învăța despre importanța sănătății orale prin acumularea de cunoștințe corecte și adecvate acestui segment.

Evenimentul derulat de DSP Bihor are loc în parteneriat cu Universitatea din Oradea, Direcția de Tineret și Sport Bihor, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Asociația Județeană a Consiliilor Reprezentative ale Părinților din Învățământul Preuniversitar din Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog, Consiliul Județean Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !