Fiica lui Patzaichin a acreditat Spitalul Alesd

De Veronica Bursaşiu
Fiica lui Patzaichin a acreditat Spitalul Alesd
Spitalul Orăşenesc Alesd va fi prima unitate spitalicească din sistemul public bihorean la standardele impuse de CoNAS.

Singura unitate spitalicească acredită până acum în Bihor de către Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) este Spitalul Pelican, care este privat. Acţiunea de acreditate a spitalelor din România are loc în perioada 2011-2015. Dacă unităţile spitaliceşti nu sunt acreditate până la sfârşitul acestei perioade, nu mai pot încheia contracte de finanţare cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. În perioada 6-8 noiembrie 2012 o comisie formată din şase membri a fost prezentă la Spitalul Aleşd pentru a verifica conformitatea celor 2500 de criterii de acreditare CoNAS.

„În urma verificărilor, din cei 2500 de criterii sau constatat neconforme 41 de criterii. Deci, un grad de conformitate de peste 98%. Pentru a primi acreditare era suficient să realizăm 85% din criterii. În concluzie, Spitalul Orăşenesc Aleşd va primi, anul viitor, un certificat de acreditate pe 5 ani”, a declarat managerul Spitalului Orăşenesc Aleşd, Ioan Todoca. Realizarea criteriilor de acreditare în proporţie de 75-85% asigură spitalelor un grad înalt de acreditare, iar un procent de conformitate între 50-75% un grad de acreditare limitat.

Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) a stabilit că Spitalul Orăşenesc Aleşd îndeplineşte peste 98% din cele 2500 de criterii impuse pentru a primi certificat de acreditare. Evaluatorii CoNAS s-au aflat timp de două zile la Aleşd pentru a verifica îndeplinirea criteriilor. „Noi am început acest proces de evaluare în urmă cu un an şi jumătate. Ceea ce am reuşit noi să realizăm, adică un grad de conformitate de 98% înseamnă 90 % munca oamenilor şi aproximativ 10% sunt considerente de ordin financiar. Acreditarea presupune nu doar servicii medicale mai bune, ci şi standarde în ceea ce priveşte managementul strategic al organizaţiei, managementul operaţional al informaţiei, managementul resurselor umane, a mediului de îngrijire, drepturile pacientului şi comunicarea, gestiunea datelor pacientului, ca să enumăr doar o parte dintre criteriile generale care trebuiau îndeplinite”, a concluzionat Ioan Todoca.

Ca un amănut de culoare, preşedintele comisiei de evaluare din partea CoNAS a fost Beatrice Ivona Patzaichin, fiica fostului mare canoist Ivan Patzaichin care la terminarea vizitei de evaluare a felicitat colectivul spitalului şi pe managerul Ioan Todoca pentru efortul depus mulţumind întregului colectiv al Spitalului pentru colaborarea exemplară din timpul vizitei de evaluare. Anul trecut, Spitalul de Pshihiatrie Nucet şi Centrul de Sănătate Valea lui Mihai trebuiai să intre în procesul de acreditare. Prima unitate spitalicească s-a retras din cursă, iar cea de-a doua a fost comasată cu Spitalul Marghita.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !