Florin Budea, premiul Mile Carpenisan

Florin Budea face cinste breslei jurnaliştilor
Florin Budea face cinste breslei jurnaliştilor
Autor de cărţi, deţinător al unui premiu de excelenţă în jurnalism, Florin Budea confirmă, din nou, în plan profesional.

Jurnalistul Florin Budea a fost răsplătit, chiar de ziua Ziua Internaţională a Libertăţii Presei cu premiul Mile Carpenisan pentru Curaj şi Excelență în Jurnalism. Alături de ziaristul orădean , a fost premiat şi jurnalistul Cristian Botez, reporter de război free-lancer, care a transmis în direct din Piața Al Tahiri, Egipt, evenimentele de acolo. Tot el a fost cel care a plecat în Japonia de unul singur, cu un rucsac în spate, să relateze cele ce se întâmplă acolo, pentru media din România.

Florin Budea, s-a remarcat prin prezența sa în Piaţa Revoluţiei în 1989,ca militar. Nu a făcut niciodată uz de aceast fapt fiindcă este convins „că nu au murit colegii mei ca eu să trăiesc mai bine”. Florin Budea a intrat în atenţia juriului după disputa din instanţă pe care a avut-o cu vicepreşedintele Parlamentului European Laszlo Tokes.

Jurnalistul relatase faptul că fostul episcopul a fost reangajat în slujba bisericii, după o perioadă în care era cotat drept singurul preot şomer din România, la intervenţia unui şef din Securitate. Deşi articolul era bine documentat , actualul europarlamentar nu a ezitat să-i ceară ziaristului daune morale de 70.000 lei. În paralel, episcopul a încercat să pună presiune mediatică pe jurnalist prin diverse comunicate de presă emise în timpul procesului. Jurnalistul Victor Roncea şi MediaSind l-au susţinut pe Florin Budea în demersul său de a se apăra singur în faţa instanţei, ceea ce a şi reuşit cu succes. Pentru puterea de a-şi susţine până la capăt cuvântul scris, Florin Budea a fost premiat.

„Acest premiu chiar mă onorează cu atât mai mult cu cât este vorba despre un adevăart jurnalist cum a fost Mile Carpenisan”, a spus Florin Budea. Jurnalistul a semnat în Gazeta de Vest, s-a impus ca nume la Jurnal bihorean, a făcut onoare Bihoreanului ca jurnalist politic. Ulterior a scris în Ghimpele iar acum în Spinul bihorean.

V.B.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !