Fuga, transformată în sindrom

De Crina Dobocan
Lansarea a avut loc la Continental
Lansarea a avut loc la Continental
Orădeanul George Manole a vorbit, luni, despre „Sindromul fugii”.


Un orădean stabilit înainte de Revoluţie în Suedia a lansat, luni, la Hotel Continental un roman care deşiră ghemul unui însolit love story dintre un medic român şi o studentă maghiară, în proximitatea limesului nostru occidental. În ciuda opreliştilor ridicate de una dintre familii, de omniprezenţa Securităţii, de inexpugnabila redută frontalieră, cei doi izbutesc, după multe peripeţii şi cu puţin noroc, să tranziteze pe la vama cucului.

„Am început să scriu încă din perioada când trăiam în România, în anii ’80, dar în acea perioadă nu se puteau publica astfel de cărţi. Din această cauză nici nu am încercat. Schiţele celor două romane (Păpuşa din lemn şi Sindromul fugii – n.r.) au rămas în România. Le-am regăsit în anul 2004, după ce a murit mama mea. Am găsit manuscrisele într-un sertar şi am decis să le dau o şansă. Aşa am început să le dezvolt şi să public cele două cărţi. Este un roman de ficţiune, nu o autobiografie, în care se regăseşte o anumită perioadă din viaţa mea sau din cea a prietenilor mei”, a dezvăluit autorul romanului lansat.

Despre volumul lansat au vorbit omul de litere Mircea Bradu, rudenie cu Manole, dar şi profesorul Vasile Cârje, coleg de generaţie al autorului.

„Felul în care George Manole narează dovedeşte că este iscusit. Personajele sale sunt construite firesc. Acţiunea romanului curge frumos, fără hopuri şi te captivează. Volumul se citeşte cu sufletul la gură”, a spus profesorul Cârje.

Cei interesaţi de noul roman lansat, îl pot găsi pe rafturile Librăriei Gutenberg din Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !