Fundaţia Mecena invoca diferente de interpretare fiscala

De Călin Corpaş
Fundaţia Mecena a răspuns acuzaţiilor formulate de politicienii din Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) printr-un comunicat emis marti după-amiază.

Fundaţia ce gestionează Centrul Ady face legătura între aceste acuzaţii şi apropierea alegerilor parlamentare. De asemenea, situaţia fiscală delicată a Centrului Cultural Ady e pusă pe diferenţele de interpretare a sarcinii fiscale, apărute între Fundaţia Mecena şi Primărie. Se arată că a fost efectuat deja un virament bancar şi că s-a cerut o eşalonare a datoriilor.

„Campanii de denigrări”

Redăm, în cele ce urmează, comunicatul primit pe adresa redacţiei:

„Fundația Mecena dorește să aducă la cunoștința publicului următoarele precizări cu privire la declarațiile făcute în legătură cu Centrul Cultural Ady:

Fundația a obținut fonduri printr-un proiect de finanțare. Sursele financiare primite nu au acoperit necesarul pentru terminarea lucrărilor de investiții. Fundația a făcut raportarea completă pentru finanțator conform bugetului aprobat. A fost efectuată recepția parțială – pentru centrul de conferință – a imobilului. Experții financiari ai autorității locale au decis să impoziteze și acele zone care nu au fost date în folosință conform scopului final. Din diferențele de interpretare privind prevederile Codului fiscal dintre autoritatea locală și fundație a rezultat o sumă de impozit datorată stabilită de către autoritate. Fundația a depus la Primăria Oradea o cerere de eșalonare a plăților aferente. Astăzi s-a făcut primul virament în contul instituției publice. Fundația își susține punctul de vedere cu privire la prevederile Codului fiscal aplicabile sferei civile.

Așa cum s-a întâmplat în ultimii 10 ani în perioada octombrie – noiembrie, finanțarea obținută de către fundație a devenit din nou subiect politic. În anul 2012 acest fapt este și mai accentuat, deoarece se apropie perioada alegerilor parlamentare în România. Fundația nu dorește să participe în aceste campanii de denigrări”.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !