bihon.ro Web analytics

Fundaţia Mecena invoca diferente de interpretare fiscala

Reactualizat la:
Fundaţia Mecena a răspuns acuzaţiilor formulate de politicienii din Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) printr-un comunicat emis marti după-amiază.
Scris de Călin Corpaş - Fundaţia Mecena a răspuns acuzaţiilor formulate de politicienii din Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) printr-un comunicat emis marti după-amiază.

Fundaţia ce gestionează Centrul Ady face legătura între aceste acuzaţii şi apropierea alegerilor parlamentare. De asemenea, situaţia fiscală delicată a Centrului Cultural Ady e pusă pe diferenţele de interpretare a sarcinii fiscale, apărute între Fundaţia Mecena şi Primărie. Se arată că a fost efectuat deja un virament bancar şi că s-a cerut o eşalonare a datoriilor.

„Campanii de denigrări”

Redăm, în cele ce urmează, comunicatul primit pe adresa redacţiei:

„Fundația Mecena dorește să aducă la cunoștința publicului următoarele precizări cu privire la declarațiile făcute în legătură cu Centrul Cultural Ady:

Fundația a obținut fonduri printr-un proiect de finanțare. Sursele financiare primite nu au acoperit necesarul pentru terminarea lucrărilor de investiții. Fundația a făcut raportarea completă pentru finanțator conform bugetului aprobat. A fost efectuată recepția parțială – pentru centrul de conferință – a imobilului. Experții financiari ai autorității locale au decis să impoziteze și acele zone care nu au fost date în folosință conform scopului final. Din diferențele de interpretare privind prevederile Codului fiscal dintre autoritatea locală și fundație a rezultat o sumă de impozit datorată stabilită de către autoritate. Fundația a depus la Primăria Oradea o cerere de eșalonare a plăților aferente. Astăzi s-a făcut primul virament în contul instituției publice. Fundația își susține punctul de vedere cu privire la prevederile Codului fiscal aplicabile sferei civile.

Așa cum s-a întâmplat în ultimii 10 ani în perioada octombrie – noiembrie, finanțarea obținută de către fundație a devenit din nou subiect politic. În anul 2012 acest fapt este și mai accentuat, deoarece se apropie perioada alegerilor parlamentare în România. Fundația nu dorește să participe în aceste campanii de denigrări”.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a stins din viaţă un mare dascăl: Dorel Tifor
  S-a stins un dascăl cum puţini mai sunt în ziua de astăzi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Muzică populară, teatru-dans şi muzică clasică în Piaţa Unirii
  Evenimentul a fost organizat pe baza protocolului dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Multipla campioană Elena Pagu, la 96 de ani, la startul Beiuș Runnnig Day
  Evenimentul care a avut loc pe 12 iunie 2021 se află la cea de-a doua ediție și a reunit la start sute de participanți printre care și mari campioni.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de teste efectuate, un singur caz nou de coronavirus
  Numărul de cazuri noi continuă să fie redus în județul Bihor. 1

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen
  Medicul care l-a ajutat pe Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor
  Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.