Gesturi de iubire și prietenie

De Crina Dobocan
Gesturi de iubire și prietenie
Zeci de copii de la școli și licee din Oradea s-au arătat solidari cu persoanele cu handicap.


Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități a stat sub semnul iubirii, solidarității și al prieteniei. Zeci de copii de la diferite școli și licee din Oradea și Bihor, dar și din alte județe din țară au răspuns invitației Centrului Școlar de Educație Incluzivă ,,Orizont’’ de a sărbători împreună Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Ieri, în Parcul 1 Decembrie din Oradea, mai mulți elevi și profesori din Oradea au cântat alături de copiii din învățământul special cântecul ,,Prietenia’’.

Astfel, după cuvântul de întâmpinare, adresat de cadrele didactice și invitații prezenți, toți participanții au fost așezați în formă de inimă. Apoi, au primit câte o hârtie în formă de inimă, pe care la miezul zilei au ridicat-o în sus de zece ori, initând astfel pulsarea inimii. Mai departe, doi copii, unul cu dizabilități, altul fără, s-au așezat în centrul inimii formate din elevi și au prins în mâini o inimă mare din hârtie pe care au legat baloane. Totodată, alții au lipit pe această inimă etichete cu diferite mesaje. După intonarea cântecului ,,Prietenia’’, baloanele au fost lansate și odată cu ele și gândurile și dorințele copiilor.

Îndemn

,,Evenimentul se dorește a fi un îndemn la toleranță, respect și prietenie față de persoanele cu dizabilități. Ne-am dorit ca, în această zi specială, inima tuturor să bată împreună’’, a spus prof. dr. Angela Marușca.

Acțiunea de miercuri s-a desfășurat în cadrul proiectului ,,Inimi pentru inimi’’, derulat de Centrul Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) ,,Orizont’’ Oradea din anul 2007 până în prezent. Partenerii acestui proiect sunt CSEI nr. 1 Tileagd, CSEI nr. 1 Oradea, CSEI nr. 1 Târgu Mureș, CSEI nr. 1 Sibiu, CSEI nr. 1 Comănești (Bacău), Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu’’, Liceul Teoretic ,Onisifor Ghibu’’, Liceul Teoretic ,,Aurel Lazăr’’, Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu’’, Școala nr. 16, CSEI ,,Paul Popescu Neveanu’’, Timișoasa, Grădinița cu Program Prelungit nr. 48 / Structura 34 Oradea, Grădinița nr. 30 Oradea, Consiliul Județean Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Palatul Copiilor și Elevilor Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !