HCL-ul maidanezilor ramane suspendat

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
HCL-ul maidanezilor ramane suspendat
Curtea de Apel a respins apelul Primăriei, deci „Grivei” funcţionează fără regulament adoptat de consilieri.

Primăria a pierdut recursul la suspendarea Hotărârii Consiliului Local (HCL) 505/28.08.2012 care cuprinde şi „Regulamentul de organizare şi funcţionare, cadrul juridic şi condiţiile în care se desfăşoară Serviciul specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Oradea”. Curtea de Apel s-a pronunţat în această cauză săptămâna trecută. Ca urmare, Administraţia Domeniului Public SA (ADP) nu are bază legală nici pentru eutanasierea câinilor aflaţi în adăpost dar nici pentru adopţiile la distanţă.

„Recursul Primăriei la suspendarea hotărârii Consiliului Local a fost respins de instanţă. Primăria a pierdut la această ultimă cale de atac. Altele nu mai sunt, ca atare suspendarea HCL rămâne în vigoare”, ne-a declarat Ruxandra Bizera, avocata Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor (FNAP).

„Dacă HCL-ul rămâne suspendat, adăpostul Grivei funcţionează în baza legii în vigoare şi în baza regulamentului intern stabilit în cadrul ADP”, spune Liviu Andrica, directorul ADP. Care lege rămâne încă o dilemă, din moment ce tocmai intrepretarea diferită a legilor de cele două părţi – Municipalitate şi FNAP, este cauza care a dus la prezentul proces.

Interesant este că, deşi HCL-ul în cauză nu poate fi aplicat, apare în detaliu pe site-ul http://www.adporadea.ro şi e prezenat ca bază legală de funcţionare a adăpostului din strada Coriolan Hora!

Următorul termen în aşa numitul proces al maidanezilor orădeni este stabilit anul viitor în 1 aprilie, când începe dezbaterea pe fond: legalitatea HCL 505/28.08.2012.

FNAP susţine că HCL-ul votat anul trecut de consilierii locali şi trecut de controlul de legalitate al Prefecturii este ilegal deoarece prevede posibilitatea eutanasierii animalelor neadoptate în termen de şapte zile! Avocata ong-ului spune că termenul larg acordat la care s-a stabilit prima şedinţă este avantajos pentru iubitorii de animale din Oradea pentru că pe această perioadă ADP-ul nu are bază legală pentru a trece la eutansierea câinilor neadoptaţi din adăpostul Grivei.

Scandal la adapostul de caini Grivei din Oradea

Vor transparenta si bunavointa la Grivei 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !