Horea Vuscan vede parcari prea scumpe

Horea Vuscan vede parcari prea scumpe
Liderul MVDA spune că amenajarea parcărilor costă prea mult şi că n-ar trebui să se plătească locul de parcare.

„Parcările din jurul Podului Sovata, de lângă Nova Euro, costă 3.300 lei/loc de parcare, în timp ce costul real nu e mai mare de 600 lei. Unde se duc restul de bani?”. Este întrebarea adresată de Horea Vuşcan municipalităţii. Vuşcan spune că a ajuns la preţul de 600 de lei după ce s-a consultat cu firme de construcţii.

Orădenii să nu plătească!

De altfel, Vuşcan – vicepreşedinte al Mişcării Verzilor Democrat Agrarieni (MVDA) – are o problemă cu amenajarea parcărilor de domiciliu. „Nu aş da din banii orădenilor către firma Selina miliarde de lei că sa traseze linii pe beton şi să asfalteze spaţii verzi după ce a tăiat copacii şi vegetaţia existentă. (…) Eu mă pronunţ pentru un oraş european care să aibă parcări cu dale înierbate”, cere militantul verde.

Vuşcan plusează, spunând că nu e de acord ca aceste parcări să fie taxate de Primărie. Potrivit lui, „orădenii plătesc deja foarte multe taxe şi impozite precum şi unele din cele mai mari preţuri din România pentru utilităţi”. De altfel, reprezentantul MVDA le cere orădenilor să nu mai plătească la Primărie pentru parcări, fiind convins că nimeni nu va putea putea lua în spate asfaltul gata turnat!

Potrivit contestatarului politicilor municipale, „plătim servicii scumpe pentru că avem monopolurile CET, Selina, RER, Apă-Canal, OTL”. Pentru a-şi susţine teza, Vuşcan a făcut comparaţii cu Clujul: „În Cluj avem două societati care fac salubritate, în Oradea avem numai monopolul RER. În Cluj gigacaloria este de 165 de lei, iar orădenii plătesc 235 de lei. În Oradea un bilet de transport in comun este 4 lei, în Cluj este de 3,6 lei şi exemplele ar putea continua. Soluţia mea are în vedere o piaţă liberă şi concurentă“, a transmis Horea Vuşcan.

Ce spune Primăria

În replică la cele spuse de Vuşcan, directorul tehnic al Primăriei, Mircea Ghitea, ne-a declarat că lucrările privind parcările se desfăşoară în urma unei licitaţii pe care a organizat-o Primăria. „Sunt firme din acestea, care îţi spun că fac la jumătate de preţ, iar apoi vin la licitaţie şi oferă un preţ dublu”, ne-a spus Ghitea, în legătură cu firmele pe care Vuşcan spune că le-a consultat.

C.C.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !