Ilie Bolojan – primar, secretar general şi ministeriabil!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
27Comentarii
Ilie Bolojan – primar, secretar general şi ministeriabil!
© Eficienţa lui (a lui Ilie Bolojan) în momentul acesta este de 100%, sunt convinsă, pe ambele funcţii. - Alina Gorghiu
Co-preşedinta PNL, Alina Gorghiu, afirmă că Ilie Bolojan este indispensabil pentru partid şi l-ar vedea într-un viitor Guvern PNL.

Ilie Bolojan a fost deja validat drept candidat PNL pentru un al treilea mandat ca primar al Oradiei. Prezentă la Oradea, JB și Bihon au intervievat-o miercuri pe co-preşedinta PNL, Alina Gorghiu, întrebând-o dacă Ilie Boloajn este un nume luat în calcul într-un viitor Cabinet PNL, după alegerile parlamentare. „De ce nu?”, a sunat răspunsul Alinei Gorghiu. „Vom vedea cum se aşează lucrurile după alegerile parlamentare”, a completat aceasta, care îl consideră pe Bolojan indispensabil pentru PNL.

Ne lăsaţi fără primar? A venit, logic, următoarea întrebare pentru Gorghiu. „Nicioadă PNL nu ar trebui să mai fie partid de lideri. Nu mai suntem un partid la 12-14%, ci suntem un partid la peste 35% din opţiunile electoratului şi dacă vrem să ne cristalizăm ca un partid serios care reprezintă o mare parte din opţiunile românilor, atunci ar trebui să ne prezentăm cu o echipă. Să nu existe niciodată emoţia că dacă a plecat un lider, partidul s-a dărâmat. Mandatul meu cel puţin aşa a fost asumat – ca o conducere colectivă, de reformare a partidului”, a răspuns lidera PNL.

Întrebată în ce măsură poate Ilie Bolojan să cumuleze pe termen mediu şi lung mandatul de primar cu funcţia de secretar general al PNL la nivel naţional, Gorghiu a arătat că decizia îi aparţine în totalitate tot lui Bolojan. Alina Gorghiu: „Este o decizie pe care, într-adevăr, doar Ilie Bolojan poate s-o ia pentru că, într-adevăr, volumul de muncă este foarte mare. Eficienţa lui în momentul acesta este de 100%, sunt convinsă, pe ambele funcţii. Şi, în general, să ştiţi că funcţia politică în interiorul unui partid nu exclude funcţia administrativă la nivel înalt”.

Răspuns-surpriză despre Oradea

Provocată să spună care crede că este principala realizare a primarului de Oradea, Alina Gorghiu a avut un răspuns surprinzător. Gorghiu a preferat să evidenţieze un proiect al Primăriei Oradea – Oradea SMART – proaspăt anunţat de către municipalitate, la finalul lunii ianuarie 2016. Aşadar, principala realizare? Gorghiu: „Este una după care eu tânjesc la nivelul administraţiei centrale. Nu cred că e în top 3 ale realizărilor domnului Bolojan, dar e una care cel puţin pentru generaţia mea care speră ca copiii noştri să crească într-un stat eficient şi lipsit de birocraţie este acea legare informatică a tuturor instituţiilor din Oradea. Aveţi în plan un proiect o informatizare a tuturor instituţiilor. Este cea mai bună chestie pe care cred că o s-o aveţi la nivel de Oradea, pe lângă multe alte proiecte concrete. Acest lucru n-o să se vadă, în schimb va uşura, o să îi ajute pe contribuabili. Nu o să depui o hârtie şi să rişti să depui peste trei zile aceeaşi hârtie, pentru că s-a pierdut. Nu va trebui să depui aceeaşi hârtie la şapte instituţii succesive. Dacă am reuşi să facem acest lucru la nivel naţional, România ar sări în topul atractivitităţii în faţa investitorilor cu zeci de locuri. Dar nu o avem, iar astăzi suntem un momenent de birocraţie şi ineficienţă”.27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor