Încă o lună de şantier în Rogerius

De Cristina Ghilea
Încă o lună de şantier în Rogerius
Până la finalul lui aprilie, şantierele ar trebui încheiate pe strada Lăcrămioarelor, strada Caraiman și strada Martin Andersen Nexo – tronsonul cuprins între strada Ciprian Porumbescu și Podul Teodor Neș.

Lucrările de modernizare a străzii Lăcrămioarelor au demarat la începutul lunii octombrie 2018 și vor fi gata până la finalul acestei luni, transmite Direcţia Tehnică din Primărie. Lucrările sunt executate de asocierea Drumuri Bihor SA – Edildrum Construct SRL, iar prețul contractului de lucrări este de peste 359 mii lei fără TVA. Se lucrează la „infrastructură și suprastructură la partea carosabilă, trotuare și accese auto; lucrări de canalizare pluvială și lucrări de semnalizare rutieră. Până în acest moment, lucrările au fost realizate în proporție de 90%”, transmite Municipalitatea printr-un comunicat de presă.

Modernizarea străzii Caraiman

Şantierul a demarat la sfârșitul lui septembrie 2018 și vor fi gata până la finalul acestei luni. Pe amplasament sunt muncitorii de la asocierea General Standard Antreprenor SRL și Centrul de Proiectare Drum Expert SRL. Valoarea contractului de lucrări este peste 187 mii lei, lucrarea e la peste 90% terminată.

Regenerarea urbană

Lucrările de modernizare a străzii Martin Andersen Nexo – tronsonul cuprins între strada Ciprian Porumbescu și Podul Teodor Neș – au demarat anul acesta, în 11 februarie 2019, și urmează să fie gata până la mijlocul lunii aprilie. Contractoare e asocierea formată din Drum Asfalt SRL și Trameco SA, Drumuri Bihor SA și Proexco SRL, prețul contractului de lucrări fiind de peste 317 mii lei, fără TVA.
S-au contractat lucrări de amenajare a carosabilului şi trotuarelor, amenajarea de parcări și accese auto, lucrări de racordare la canalizarea pluvială, semnalizare rutieră și amenajare de spații verzi.

„Până în acest moment s-a realizat săpătura la partea carosabilă și la trotuare, lucrările de stabilizare cu var fiind executate pe 70% din suprafața părții carosabile, montarea bordurilor la carosabil în procent de 50% și a stratului de balast la 10%, montarea bordurilor la trotuare în procent de 50% și amenajarea acceselor pe partea stângă a străzii. În prezent se lucrează la pregătirea platformei drumului în vederea finalizării stabilizării cu var, la realizarea stratului de balast, respectiv la finalizarea montării bordurilor atât la carosabil, cât și la trotuar. După finalizarea modernizării străzii Martin Andersen Nexo și după montarea unui gard de protecție la limita cu calea ferată din apropiere, se va pregăti un plan de regenerare urbană a zonei. Prin această regenerare urbană se dorește crearea unui spațiu verde cu arbori și alei pietonale, care să fie în beneficiul locuitorilor din această zonă”, informează Primăria.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !