Încă o partidă de tir la mistreţii lui Ţiriac

De Cristian Horgoș
8Comentarii
Mistreţi recoltaţi din ţarc
Mistreţi recoltaţi din ţarc
DSVSA Bihor a fost solicitată să ia probe din carnea de mistreţ ce va fi donată unor centre de copii sau bătrâni.

Ca de obicei, aşa-numita asociaţie de vânătoare «Wild Boar» patronată de Ion Ţiriac se abţine de la comunicări publice despre sacrificarea organizată de mistreţi, prin împuşcare. Cunoscută ca „vânătoarea de la Balc”, partida de tir la mistreţi în ţarc nu are nevoie de autorizaţii instituţionale întrucât se desfăşoară într-un domeniu privat.

Totuşi, pentru a putea dona carnea mistreţilor împuşcaţi unor centre de îngrijire a copiilor sau bătrânilor, «Wild Boar» a solicitat din nou asistenţa Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentului (DSVSA) Bihor.

„Inspectorii noştri vor preleva probe din carnea sălbăticiunilor pentru a se putea verifica la laborator dacă este sau nu infestată cu trichinella”, ne-a informat ieri director DSVSA Bihor, Remus Moţoc. Acesta în condiţiile în care la fiecare partidă s-au împuşcat, între 150 şi 250 de mistreţi.

La primele „ediţii”, invitaţii din străinătate puteau fi identificaţi odată cu aterizarea la Aeroportul din Oradea. Însă la ultimele ediţii, invitaţii au preferat Aeroportul din Debreţin poate tocmai pentru un plus de confidenţialitate.

Nici de la primarul Balcului – Arsenie Maroşan, şi nici de la viceprimarul Daroczi Mihai nu am putut afla ce bani primesc sătenii recrutaţi ca hăitaşi sau dacă şi-au declarat anii trecuţi sumele respective ca venituri impozabile.

Nu ucide, joacă tenis!

Mai amintim că, în ianuarie 2012, Fundaţia „Vier Pfoten” a protestat faţă de împuşcarea mistreţilor în captivitate afişând bannere cu messajul „Nu ucide, joacă tenis”. Iar în ianuarie 2013, protestul s-a reluat de această dată cu mesajul „Stop Killing. Play Tennis” afişat un balon cu aer cald.

 8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor