Inca o saptamana pentru declaratia de venit

De Dan Birta
Inca o saptamana pentru declaratia de venit
Amenzile pentru nedepunerea în termen a declaraţiilor de venit sunt cuprinse între 50 şi 500 de lei.

Doar cinci zile mai au la dispoziţie contribuabilii, persoane fizice, pentru a depune la Finanţe declaraţia aferentă veniturilor realizate în anul 2011 din activităţi independente. Vineri, 25 mai, este ultima zi pentru depunerea acestei declaraţii. Cei care nu vor respecta termenul vor fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 50 şi 500 de lei, conform ultimelor modificări legislative.

Bihorenii nu se grăbesc cu depunerea declaraţilor de venit. Până în prezent, conform informaţiilor primite de la Finanţele bihorene, aproximativ 50% din cei 13.500 de contribuabili estimaţi că trebuie să depună declaraţia D200 au şi depus-o. Ca în fiecare an, depunerea declaraţiei este lăsată pentru ultimele zile.

Cine depune?

„Declaraţia de venit trebuie depusă de către contribuabilii – persoane fizice care obţin venituri din: activităţi independente (activităţi comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală), cedarea folosinţei bunurilor (închirieri, arendă), activităţi agricole determinate în sistem real (de felul cultivării florilor, a legumelor în sere, a pepinierelor etc.), transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise şi operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen”, a specificat Ioan Mihaiu, directorul executiv al Finanţelor bihorene.

Formularul 200 poate fi descărcat de pe site-ul ANAF – Declaraţie privind veniturile realizate, prin accesarea portalului www.anaf.ro /Asistenţă contribuabili/Toate formularele, cu explicaţii sau poate fi obţinut direct de la sediul administraţiilor finanţelor publice teritoriale.

Declaraţia se completează înscriind cu majuscule, citeţ şi corect, datele prevăzute de formular, în două exemplare, din care unul va rămâne la contribuabil şi se depune de către contribuabili direct la sediul administraţiei finanţelor publice teritoriale de care aparţin sau la oficiul poştal prin scrisoare recomandată adresată acestei administraţii.

Pentru relaţii suplimentare, contribuabilii se pot adresa la administraţiile finanţelor publice teritoriale sau la DGFP a judeţului Bihor, Oradea str. D.Cantemir, nr. 2b, camera 303 sau telefon 0259. 433.056.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !