Inca o seara anti-Basescu la Oradea

Reactualizat la:
Inca o seara anti-Basescu la Oradea
„Dacă vă pasă, ieşiţi din casă!”. E îndemnul protestarilor de au umplut din nou cu vocile lor văzduhul, miercuri seara, în Centrul Oradiei, după ora 18. Câteva sute de contestatari ai regimului Băsescu s-au adunat din nou în Centrul Oradiei. Şi, la fel ca şi marţi seara, au urmat traseul Piaţa Unirii – Parcul Traian, oprindu-se în faţa Prefecturii Bihor.

„Jos Băsescu, jos dictatorul” şi „Jos Guvernul!”, au fost cele mai des auzite scandări din gurile manifestanţilor, tineri şi mai puţin tineri.

În faţa Prefecturii, protestatarii au cerut să vină prefectul. Nu a coborât prefectul, în schimb o delegaţie a manifestanţilor a fost primită de prefectul Ghilea, în biroul său. Acolo, reprezentanţii protestatarilor i-au transmis prefectului ce au pe suflet, subliniindu-i acestuia că cer demisia Guvernului. Între prefect şi trimişii nemulţumiţilor a avut un schimb de replici în care Ghilea a aflat de ce sunt oamenii aşa de întărâtaţi, iar prefectul a încercat să-i înbuneze. Iar când nu i-a reuşit, le-a promis acestora că a doua zi va transmite către Guvern toate numulţumirile manifestanţilor din stradă.

Ghilea a aflat că de la protestatari că sistemul sanitar nu funcţionează, că tinerii nu au locuri de muncă şi că din această cauză sunt nevoiţi să emigreze. „Trebuie să ne ajutăm copiii din pensiile noastre?! Aşa ceva nu s-a mai pomenit!”, i-a spus, revoltată, o protestatară, prefectului.

Prefectul i-a asigurat pe oaspeţii săi de ocazie că ştie de greutăţile oamenilor, dar că era nevoie de măsurile de austeritate şi că indiferent cine ar veni acum la conducerea ţării nu ar putea face mai multe, în contextul economic actual.

În privinţa sistemului sanitar, Ghilea le-a spus cu insistenţă oamenilor că spitalele sunt trecute la primării şi că pentru situaţia din ţară este responsabil nu numai Guvernul, ci şi consiliile judeţene şi primăriile.

Prezent şi el la discuţia cu prefectul, reprezentantul rromilor a adus în discuţie şi preţul gigacaloriei – tot mai mare în Oradea – şi problemele cu termia din cartierul Ioşia.

După întâlnirea trimişilor lor cu prefectul, una, de altfel, civilizată, cei câteva sute de protestatari au părăsit Parcul Traian încolonaţi, intrând pe pietonalul străzii Republicii, scandând lozinci anti-prezidenţiale şi anti-guvernamentale.

Calin Corpas

Protest Anti-Basescu la Oradea

Protest Anti-Basescu cu bis0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !