Indemnizaţii mai mari pentru deportaţi

De Dan Birta
Leontin Ţîrle
Leontin Ţîrle
Mai mulţi bani pentru deportaţi şi refugiaţi. Potrivit informaţiilor primite de la Leontin Ţîrle, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Bihor, începând cu data de 01.01.2015, prin intrarea în vigoare a Legii Nr.143/2014 se majorează indemnizaţiile stabilite în baza OUG 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice.

Astfel, pentru persoanele care au fost deportate în ghetouri şi lagăre de concentrare din străinătate sau au fost private de libertate în locuri de detenţie sau în lagăre de concentrare, se acordă câte 250 lei pentru fiecare an de deportare sau detenţie.

„Pentru persoanele care au fost refugiate, expulzate sau strămutate în altă localitate, au făcut parte din detaşamentele de muncă forţată, sau au fost evacuate din locuinţa pe care o deţineau, se acordă câte 200 lei pentru fiecare an de strămutare, muncă forţată sau de evacuare din propria locuinţă”, a precizat Leontin Ţîrle. Pentru persoanele care au fost supravieţuitoare a trenului morţii, se acordă o indemnizaţie lunară de 200 lei. Soţul supravieţuitor a celui decedat beneficiază de o indemnizaţie lunară de 150 lei neimpozabil dacă ulterior decesului nu s-a recăsătorit.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !