bihon.ro Web analytics

Indemnizaţii mai mari pentru deportaţi

Reactualizat la:
Mai mulţi bani pentru deportaţi şi refugiaţi. Potrivit informaţiilor primite de la Leontin Ţîrle, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Bihor, începând cu data de 01.01.2015, prin intrarea în vigoare a Legii Nr.143/2014 se majorează indemnizaţiile stabilite în baza OUG 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice.
Scris de erdei - Mai mulţi bani pentru deportaţi şi refugiaţi. Potrivit informaţiilor primite de la Leontin Ţîrle, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Bihor, începând cu data de 01.01.2015, prin intrarea în vigoare a Legii Nr.143/2014 se majorează indemnizaţiile stabilite în baza OUG 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice.

Astfel, pentru persoanele care au fost deportate în ghetouri şi lagăre de concentrare din străinătate sau au fost private de libertate în locuri de detenţie sau în lagăre de concentrare, se acordă câte 250 lei pentru fiecare an de deportare sau detenţie.

„Pentru persoanele care au fost refugiate, expulzate sau strămutate în altă localitate, au făcut parte din detaşamentele de muncă forţată, sau au fost evacuate din locuinţa pe care o deţineau, se acordă câte 200 lei pentru fiecare an de strămutare, muncă forţată sau de evacuare din propria locuinţă”, a precizat Leontin Ţîrle. Pentru persoanele care au fost supravieţuitoare a trenului morţii, se acordă o indemnizaţie lunară de 200 lei. Soţul supravieţuitor a celui decedat beneficiază de o indemnizaţie lunară de 150 lei neimpozabil dacă ulterior decesului nu s-a recăsătorit.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Bihon CSM Oradea

  CSM CSU Oradea și U BT Cluj-Napoca dispută meciul 3 al finalei: „Să luptăm până la capăt”
  „Leii roșii” au o misiune mai mult decât dificilă în partida de marți, în condițiile în care clujenii conduc cu 2-0 la general, în urma unor victorii categorice înregistrate în meciurile de pe terenul propriu (scoruri 73-62 și 103-80).

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Primele alegeri pentru conducerea locală a USR PLUS, după fuziune
  Primele alegeri în USR PLUS, după fuziunea celor două partide, vor avea loc între 18-20 iunie pentru organizația locală Oradea, respectiv la 26-27 iunie pentru organizația județeană.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trafic blocat pe DN 79, la Leș. Un camion a luat foc în urma unui carambol
  Traficul rutier este blocat pe DN 79, în urma unui accident produs între un camion, o autoutilitară și un autoturism.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Să ai un auz sănătos înseamnă o viață plină de mulțumire!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Avantajele la pompele de căldură aer – apă de la Termocasa!
  Termocasa a fost prima companie care a realizat pompe de căldură aer – apă în România. Inginerul și inventatorul orădean Adrian Farcaș, managerul Termocasa, spune că muncit doi ani în testări de laborator pentru a le putea implementa.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  VIDEO | Incident neobișnuit în Oradea: Bărbat filmat în timp ce alerga în pielea goală
  Incident neobișnuit, duminică seară pe străzile din municipiu. Un bărbat de 29 de ani din Oradea a fost filmat în timp ce alerga gol pușcă pe Bulevardul Dimitrie Cantemir. 14

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.