Înnoirea tramvaielor, în licitaţie

De Cristina Ghilea
10Comentarii
La model au lucrat OTL, Astra Arad, VFU Paşcani şi Universitatea Oradea
La model au lucrat OTL, Astra Arad, VFU Paşcani şi Universitatea Oradea
Caietul de sarcini pentru atribuirea lucrării de modernizare a tramvaielor Tatra, care ciurculă acum în Oradea, se află în faza verificării, în cursul acestei săptămâni urmând să fie scos la licitaţie, ne-a spus Csuzi Istvan, directorul OTL SA.

Conform acestuia, în procedura de atribuire se va merge pe termenele cele mai scurte prevăzute de lege, ceea ce ar face ca, în aproximativ două săptămâni, să poată fi desemnat câștigătorul.

În perspectiva găsirii unei firme care să facă „liftingul” pentru Tatra, directorul OTL și viceprimarul Mircea Mălan au fost în vizită la Arad, la fabrica Astra Vagoane Călători, pentru a vedea la faţa locului cum se lucrează la modificarea unor garnituri de tramvai.

„Eu sper să se prezinte la licitaţia OTL, sunt unii dintre producătorii cu rezultate notabile”, spune Csuzi.
Astra Vagoane Călători produce două modele noi – Imperio și Autentic și a făcut recondiţionarea pentru tramvaiele GT4, care circulă în Timişoara.

„Am vrut să vedem ce înseamnă un tramvai nou și ce înseamnă unul modernizat. Ei lucrau chiar acum la modenizarea tramvaielor pentru Timişoara. Am vrut să vedem calitatea la care se lucrează, diferenţa de consturi între garniturile noi şi cele modernizate, pentru ce dotări se poate opta. A fost o întâlnire de lucru la Arad”, spune Mălan.

Vicele insistă că, deşi Primăria a optat pentru înnoirea vechilor garnituri, pretenţia este ca, în urma liftingului, acestea să arate ca noi, atât ca estetică cât şi din punctul de vedere al confortului.

„Facem o garnitură, să vedem cum iese şi la ce cost. Ulterior, pe fonduri europene, o să încercăm să modernizăm cât mai multe dintre tramvaie”, zice el.

Modernizarea primului tramvai va fi suportată din bugetul OTL, via bugetul oraşului. La finalul lunii trecute, OTL a primit aprobarea Consiliului Local pentru a demara licitaţia modernizării unui tramvai de tip T4D + B4D. Preţul pentru înnoirea unei locomotive și a unui vagon este de 406.208 euro.

La modelarea proiectului au lucrat, în baza unui parteneriat, OTL SA, Astra Vagoane Arad, Electroputere VFU Paşcani şi Universitatea Oradea.

În procesul de modernizare se vor recondiţiona sau vor fi înlocuite: șasiul, boghiul, tracţiunea, caroseria, interiorul și va fi introdus un sistem de climatizare și de încălzire. În Oradea sunt acum 43 de tramvaie Tatra.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor