Inscripţie pe pietre albe cu Luna Amară

De Camelia Busu
Reactualizat la:
Inscripţie pe pietre albe cu Luna Amară
© Foto: PartyOradea
Trupa clujeană Luna Amară a cântat pentru prietenii orădeni, joi seara, în Window Pub.

Sensibili, romantici, răscoliţi, şi în acelaşi timp revoltaţi, cu atitudine şi fără prejudecăţi. O sumă de trăiri versificate, puse pe note de rock alternativ, o linie directă spre mintea şi sufletul celor care vor să asculte. Mai pe scurt: Luna Amară. Că au fost celebrele „Pietre în alb”, „Roşu aprins”, „Albastru” sau „Dizident”, ori nou nouţa „Aleargă, aşteaptă”, prietenii orădeni prezenţi joi seara în Window Pub le-au trăit la intensitate maximă.

Toba în ritm cardiac, trompeta ca un scâncet prelung, cuvintele lor articulate-ncrâncenat transmit mesajele unei generaţii care prin muzica unor astfel de trupe îşi poate găsi eliberarea de compromisuri, frustrări, de concesii. E muzica ce dă forţă, ce uneşte, ce poate să schimbe mentalităţi. Şi probabil, pentru multă vreme de acum încolo, fiecare acest gen de cântare de club va aminti de Colectiv, moment de cumpănă ce nu trebuie să treacă în uitare. Şi încăpăţânarea minunată, efortul de a aduce în concert astfel de trupe nu poate decât să bucure. Iar pentru cei care abia acum descoperă o astfel de muzică, ideea e simplă: „ai să afli, ş-ai să ştii, ş-ai să vezi!”.

Seara de joi a fost deschisă de tânăra trupă orădeană High. O realizare frumoasă de a cânta pe aceeaşi scenă cu cei care, spun ei pe pagina de facebook a formaţiei, „i-au influenţat muzical şi i-au îndrumat spiritual”.

[caption id=”attachment_1610073″ align=”alignnone” width=”600″]Foto: PartyOradea Foto: PartyOradea

[/caption]0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !