Inspectia de Prevenire a ISU Crisana

De Alexandra Lăzureanu
Inspecţia de Prevenire în control
Inspecţia de Prevenire în control
În vederea aplicării legalităţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, pe parcursul lunii ianuarie, Inspecţia de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crisana al judeţului Bihor a organizat şi desfăşurat 209 acţiuni de control la localităţi, operatori economici şi instituţii, printre acestea numărându-se şi instituţiile subordonate Consiliului Judeţean.

Pe timpul desfăşurării acestor activităţi au fost depistate un număr de 1198 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 527 au fost soluţionate pe timpul controalelor. Ca urmare a neregulilor constatate a fost aplicat un număr total de 592 sancţiuni, cuprinzând 433 avertismente şi 159 amenzi, în cuantum de 165500 lei. Principalele nereguli au constat în: instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, mijloace de încălzire exploatate cu deficienţe, coşuri de evacuare a fumului necurăţate periodic şi neizolate faţă de materialele combustibile din structura podului, elemente de lemn din structura acoperişurilor neignifugate, deficienţe de ordin organizatoric la nivelul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, etc.

Exerciţii şi instruiri

Cu ocazia controalelor, s-au organizat şi desfăşurat 181 exerciţii în caz de incendiu şi 9 exerciţii de alarmare publică, respectiv 193 de instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii. În scopul materializării obiectivelor campaniilor, cadrele Inspecţiei de Prevenire au desfăşurat sesiuni de informare a personalului cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii, acţiuni de diseminare a informaţiilor de natură preventivă membrilor comunităţilor locale paupere, precum şi lecţii deschise în unităţile de învăţământ, prin intermediul cărora cadrele didactice şi elevii au fost familiarizaţi atât cu măsurile şi regulile de comportare în situaţii de urgenţă, cât şi cu importanţa asumării responsabilităţii de către fiecare cetăţean cu privire la rolul pe care îl joacă în protejarea propriei persoane, a celor dragi şi a comunităţii în ansamblul ei.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !