Inspecţii şi acţiuni preventive ale pompierilor

De Alexandra Lăzureanu
Tineri preveniţi cu privire la pericole FOTO: ISU CRIŞANA
Tineri preveniţi cu privire la pericole FOTO: ISU CRIŞANA
Pompierii bihoreni au desfăşurat, şi în luna aprilie, câteva sute de activităţi de prevenire, inspecţii şi exerciţii.


În cursul lunii aprilie a.c., Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” a organizat şi desfăşurat 232 acţiuni de control la localităţi, operatori economici şi instituţii din întreg judeţul. De asemenea, în scopul preîntâmpinării unor evenimente nedorite, premergător Sărbătorii de Paşte, personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat controale la lăcaşurile de cult din judeţ, iar la sfârşitul lunii aprilie, aceste acţiuni au vizat zonele de campare şi unităţile de turism şi de agrement din localităţi în care se preconiza afluenţă mare de public cu ocazia Zilei de 1 Mai (Oradea, Băile Felix, Băile 1 Mai, Şuncuiuş, Bratca, Sârbi, Săcueni, Marghita, Padiş, Stâna de Vale, Budureasa, Finiş, Cetariu, Lunca).
Pe timpul desfăşurării acestor activităţi au fost depistate un număr de 1426 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 564 au fost înlăturate pe timpul controalelor. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 914 sancţiuni, cuprinzând 756 avertismente şi 158 amenzi, în cuantum de 140 500 lei.

Principalele deficienţe au constat în: lipsa mijloacelor de primă intervenţie (stingătoare), nerespectarea distanţei faţă de păduri, neamenajarea locului pentru utilizarea focului deschis în spaţii deschise, neasigurarea funcţionării optime a mijloacelor tehnice de intervenţie (hidranţi interiori şi exteriori), executarea lucrărilor de modernizare fără solicitarea avizului de securitate de incendiu, neasigurarea marcării complete a tuturor căilor de acces şi evacuare cu indicatoare de securitate, mijloace de încălzire exploatate cu deficienţe, instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric la nivelul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, etc..

Cu ocazia controalelor, s-au organizat şi desfăşurat 171 exerciţii în caz de incendiu şi nouă exerciţii de alarmare publică, respectiv 295 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii.

„Totodată, în luna aprilie, personalul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” a desfăşurat la nivelul judeţului, acţiuni de informare preventivă aferente campaniilor „RISC. Siguranţa nu este un joc de noroc!” şi „Nu tremur la cutremur”, în cadrul cărora cetăţenii au fost familiarizaţi cu regulile de comportare menite a le proteja viaţa în cazul producerii unor situaţii de urgenţă”, informează căpitan Camelia Roşca, purtător de cuvânt la ISU Crişana Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !