Inspectorii ITM Bihor, in control

De Simona Albinaru
Inspectorii ITM Bihor, in control
În cadrul Campaniei naţionale „O zi pe săptămână” în domeniul relaţiilor de muncă, în luna decembrie 2012 au fost controlaţi un număr 93 de angajatori.

Neregulile şi drept urmare şi sancţiunile nu au contenit să apară. Astfel, inspectorii ITM Bihor au sancţionaţi 33 angajatori, fiind aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 120.000 lei.

„În urma controalelor au fost identificaţi zece angajatori care practicau munca fără forme legale de angajare, fiind depistate 12 persoane care lucrau fără forme legale de angajare. În acest sens au fost aplicate 10 amenzi în valoare totală de 120.000 lei”, a precizat Marius Rotar, inspectorul şef al ITM Bihor. Cele mai des întâlnite nereguli au fost neîncheierea contractelor individuale de muncă, neîntocmirea actelor de modificare clauze existente în contractul individual de muncă, a a foilor colective de prezenţă dar şi nerespectarea prevederilor cu privire la munca prestată în zilele de sărbătoare legală şi neachitarea drepturilor salariale.

Verificări

Tot în cursul lunii trecute inspectorii ITM Bihor au desfăşurat o campanie de verificare a prevederilor legale referitoare la timpul de muncă şi de odihnă, precum şi identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată pentru lucrătorii din cadrul unităţilor care au ca şi activitate comerţul, respectiv paza şi protecţia în aceste locaţii. Au fost controlaţi un număr 119 de angajatori iar la 55 dintre aceştia au fost descoperite nereguli. Cele 71 de sancţiuni contravenţionale aplicate însumănd 124.500 lei.

Şi în cadrul acestei campanii de verificare au fost descoperiţi nouă angajatori care aveau 12 persoane care lucrau fără forme legale de angajare, fapt pentru care au fost sancţionaţi. Sancţiuni au fost aplicate şi pentru nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară, acordarea repausului săptămânal, încălcarea prevederilor legale referitoare la munca de noapte.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !