Investiţii noi în Piaţa Obor (Ocska Piac)

De Dan Birta
7Comentarii
Investiţii noi în Piaţa Obor (Ocska Piac)
Încă 203 locuri de vânzare auto şi o platformă asfaltată unde va fi mutat cortul din Rogerius, în Piaţa Obor.


Înfăţişarea Pieţei Obor, Ocska Piac, cum mai este cunoscută de orădeni, se schimbă de la o săptămână la alta. Liviu Andrica, directorul executiv al Administraţiei Domeniului Public (ADP) SA Oradea a prezentat joi ultimele investiţii ce s-au realizat în această piaţă.

Investiţii

Cea mai importantă investiţie din prima parte a anului 2015 este amenajarea de noi locuri pentru vânzarea de autoturisme. „Pentru a mări numărul locurilor destinate vânzărilor de autoturisme s-au amenajat 203 locuri de parcare, fiecare cu o suprafaţă de 17 mp. Investiţia, din surse proprii, este în valoare de circa 60.000 de euro”, a declarat Liviu Andrica.

Cele 203 locuri au fost amenajate pe un teren în suprafaţă de 4.200 mp primit de la municipalitate. Suprafaţa aleilor de circulaţie dintre locurile nou amenajate este de 1.950 mp. Aleile au o lăţime de 3 m, sunt asfaltate cu două straturi de mixtură asfaltică pe un strat de piatră spartă de 12 cm grosime şi o fundaţie de balast de 25 cm grosime. Lucrările au fost realizate de Drumuri Bihor SA.

Cu această investiţie numărul locurilor pentru vânzarea de autoturisme din Piaţa Obor a ajuns la circa 1.200. Este îmbucurător faptul că cei care doresc să-şi vândă autoturismele le pot lăsa în piaţă o săptămână pentru o taxă de 25 de lei. „În ultima vreme au dispărut furturile din maşinile lăsate în Obor. Avem montate camere de supraveghere şi paznici care patrulează 24 de ore din 24 printre maşini. Plus un post de observaţie”, a precizat directorul ADP Oradea.

O altă investiţie realizată în ultima perioadă este betonarea şi asfaltarea unei platforme în suprafaţă de 1.540 de mp, înspre Auchan. „Această investiţie, tot din surse proprii, în valoare de circa 21.200 de euro, a fost făcută pentru buna desfăşurare a activităţii comerciale şi pentru mutarea cortului din Piaţa Rogerius”, a explicat Liviu Andrica.

DSCF9733

Pentru cortul din Rogerius, care a costat circa 80.000 de euro, şi care deja şi-a amortizat costurile, şeful ADP are în plan mai multe idei de utilizare a acestuia. „Dorim să aducem aici comercianţi de legume-fructe. Mai putem să-l utilizăm pentru diferite evenimente municipale şi chiar pentru organizarea de nunţi”, a specificat Liviu Andrica.

Alimentaţie publică

În mijlocul Pieţei Obor este în curs de ridicare un şir de clădiri din tablă. Acesta delimitează piaţa auto de piaţa de haine şi vechituri. În incinta acestor clădiri vor fi mutate unităţile de alimentaţie publică, primele nouă dintre acestea urmând să fie gata săptămâna viitoare. Vor urma încă 23 de astfel de spaţii ce urmează să fie gata până în luna august. Valoarea totală a investiţiei, tot din surse proprii, este de aproximativ 80.000 de euro.

Tot joi, 4 iunie, Liviu Andrica a anunţat că a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru parcarea din faţa Spitalului de copii. Licitaţia a fost câştigată de Construcţii Bihor în asociere cu Poliart, cu o valoare de 3.100.000 de euro.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor